La transformació digital no és només tecnologia.

Els darrers anys, els experts en Transformació Digital empresarial estan proclamant el fet que moltes organitzacions estan posant la seva atenció només en la paraula digital. Això porta a pensar que estem parlant només de tecnologia.

Després de mes de vint anys de la World Wide Web, el seu efecte transformador vas més enllà de la tecnologia. El que va començar al departament de sistemes de informàtica als noranta, a inicis de segle va passar a ser responsabilitat també en el departament de màrqueting i comunicació amb el web social, interactiva, influenciadora i accessible per als clients en general.

Darrerament estem en condicions de poder connectar objectes, persones i dispositius. El tot connectat està generant un allau de dades i informació sense precedents. La capacitat de gestionar aquesta informació en temps real està obrint pas a noves possibilitats de creació de valor, nous serveis, noves empreses.  Aquesta capacitat posa en qüestió models actuals i la necessitat de transformar i adaptar buscant la competitivitat i les oportunitats que ens ofereix el nou entorn.

Per tant ja no podem seguir parlant de digitalitzar la companyia, estem parlant de competir en un entorn que ja és digital i per tant estratègic. Arribats a aquest punt la intervenció del primer nivell de la organització per liderar aquest canvi es vital. Es un procés que nomes es pot abordar des de la gerència de la companyia. Estem parlant de transformar el negoci.

Un bon nombre d’intents de Transformació Digital estaven basats només en tecnologia pensant que l’adquisició d’un nou programari suposaria una nova posició competitiva, sense abordar altres aspectes importants en la cultura de les empreses. Les lliçons apreses ens haurien d’orientar en la transformació efectiva.

Un interessant estudi dut a terme el 2015 per MIT Sloan Management Review en col·laboració amb Deloitte, ens dona pistes sobre els aspectes que comparteixen les empreses digitalment més madures. El més cridaner és que la clau per aconseguir la transformació digital no són tant les eines digitals que son necessàries, el mes determinant es el grau d’implicació d’altres factors com són l’estratègia, la cultura digital i les persones.

En aquest enllaç podem accedir a aquest estudi, Estratègia, no Tecnologia, Impulsa la Transformació Digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *