Programa conferències anteriors

LOGO ACCA

 

Programa – La Transformació Digital a les Correduries d’Assegurances i els Mediadors

Recepció dels assistents i entrada a la Sala B de Foment del Treball.
El canvi en el comportament del consumidor d'assegurances
El canvi social i l'impacte digital ha generat un nou model de consumidor, també al món de les assegurances. El consumidor hiper-connectat i hiper-informat ha canviat els seus hàbits de relació amb el seu entorn, entre elles les seves decisions de consum i inversió. Tot això provoca nous temes de debat a l'entorn de la professió.

A càrrec de:
Xavier Erbàs, subdirector general d'Entitats de Crèdit, Asseguradores i Mediadors de la Generalitat de Catalunya.
Pedro Gómez, president d'ASEITEC – “Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya”, i Assessor TIC de Cecot.
Els nous negocis amb tecnologies exponencials. Parlarem de com Big Data, el Cotxe Autònom i Connectat, o bé d'Internet de les Coses - IoT, estan transformant el sector assegurador i tota l'activitat de les companyies.

EL FUTUR DE L'ASSEGURANÇA, ENSURT O MORT?
Amb tota certesa, Tecnologies i Metodologies Exponencials transformaran definitivament la nostra manera de treballar, de viure i de relacionar-nos amb persones i, fins i tot, amb màquines o robots. Explicat d'una manera diferent i divertida, Javier Sirvent ens donarà exemples reals d'accions que ja estan realitzant algunes empreses i multinacionals, pràcticament en secret, que ens obrirà una nova perspectiva de com alguns sectors i companyies s'estan preparant per sobreviure el nou Tsunami Digital, el que Sirvent anomena Technology Evangelist.

Javier Sirvent  A càrrec de Javier Sirvent  -   Sènior Innovation Advisor d'ASITUR. TESLA

Javier Sirvent està considerat com un dels cervells més privilegiats del món de la tecnologia a Espanya, un visionari que uneix coses entre el món de la ciència de la tecnologia. És autor de diferents patents industrials i fundador de diverses empreses; actualment està muntant 3 de noves i està realitzant tasques de consultor d'innovació per companyies de diferents sectors. Sirvent està en contacte directe amb departaments d'I+D i entre els seus amics i coneguts o col·legues de ponències es troben empresaris com els fundadors de Twitter; George Church (referència mundial de la genètica i la enginyeria molecular); J.L. Cordeiro de la Singularity University o Steve Wozniak, un dels socis fundadors d'Apple.
UN CAVALL MÉS RÀPID
Tota activitat mercantil i professional té sentit tant sols si té clients. És per això que les organitzacions situen al client al mig de la seva atenció i orienten cap a ell els productes i serveis que proposen. Estem en un moment on hem de decidir si volem seguir parlant de cavalls a un client que ha decidit deixar de comprar farratge, per parlar dels cavalls del seu motor.

  A càrrec de Carlos Lluch  - director tècnic i administrador de Lluch & Juelich.

Carlos Lluch és director d'una petita i innovadora corredoria, així com el titular de més de 300 dominis a internet orientats a nínxols de negoci. És impulsor de models de cooperació entre corredors i de creació d'eines col·lectives que aportin valor al client i direferencïin al canal aportant competitivitat. Lluch presideix ABACOSE i co-lidera CIAC juntament amb la resta de presidentes de les associacions integrades a la mateixa. És autor de més de 600 articles i co-autor del llibre "Testament Digital".
Servit a la zona d'acreditacions.
REPTES I SOLUCIONS EN LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA MEDIACIÓ
Tots els sectors productius es veuen immersos en profunds canvis produïts pels avantatges tècnics i tecnològics. A diferència d'altres situacions, els canvis actuals, provocats per la digitalització dels processos i relacions, estan provocant l'aparició de nous competidors amb models de negoci disruptius que fan repensar tot el negoci.
El sector assegurador, i el financer, són dos dels sectors que estan vivint una revolució més important. Cada vegada són més les iniciatives que neixen amb la idea de fer-se un forat en el mercat, i els inversors estan apostant fort en moltes i diferents empreses amb models de negoci on la digitalització és molt present.
El repte actual per al mediador radica en no ser simplement espectador de la transformació, sinó formar part d'ella incorporant aquelles idees i iniciatives que ajudin a reforçar el seu paper de professionals de la mediació. En aquesta línia es presentaran dues solucions que precisament recullen algunes d'aquestes idees i estan pensades per potenciar el paper del mediador d'assegurances.

 A càrrec de Román Mestre  - director general d'AdiPlus Tech & Content.

Román Mestre és PDD per l'IESE i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la UAB. Dirigeix AdiPlus, empresa especialitzada en la creació de continguts de tot tipus de formats, suports i tecnologia. És director general d'Insurance LAB, empresa de solucions tecnològiques innovadores que aportin valor en el procés de la mediació d'assegurances, i soci d'AGR2, consultora de serveis relacionats amb el sector assegurador. Mestre va ser gerent del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona entre els anys 2007 i 2015, termini en el que també va administrar la Fundación Auditorium dedicada a la formació i promoció de la figura del mediador d'assegurances.
HÀBITS, AUTOMATITZACIONS I VENDES CREUADES Les iniciatives Fintech i Insurtech estan canviant els hàbits de la societat i aquests estan sent aprofitats per incrementar el vincle entre professionals i els seus clients: les vendes. Els hàbits són la tercera força més poderosa en la presa de decisions d'una persona. Aconsegueixen introduir a una persona en un cicle de crides a l'acció, premis i recompenses que inciten a repetir una i una altra vegada feines. Aquestes feines ens regalen informació clau per actual, per vendre, per servir millor. Quines solucions automatitzades (tecnològiques) estan canviant els hàbits de la societat? Com aprofitar-les per oferir als teus clients allò que necessiten, en el moment en què ho necessiten?

David NavarroA càrrec de David Navarro   - director general de Microaltor.

David Navarro és enginyer informàtic i director de projectes d'I+d+i d'Intel·ligència Artificial en els darrers 14 anys. Avui dirigeix una empresa d'Insurtech especialitzada en l'augment de vendes creuades, des que ha llançat Wiquot.com, el gestor intel·ligent de finances personals i Protectómetro, un sistema basat en tècniques de gamificació per descobrir les pòlisses que un client té dins i fora d'una cartera. Navarro és consultor de departaments d'Innovació i Màrqueting i actualment és representant de les empreses Isurtech de l'Associació Espanyola de Fintech i Insurtech.
SANOS
El SANOS és l'eina per fer més fàcil l'anàlisi objectiu del corredor d'assegurances, està pensada per ajudar al mediador a realitzar una anàlisi objectiva de caràcter generalitzat, amb un esforç mínim per al corredor i que ha obtingut l'aval i el reconeixements de les administracions de que qui utilitza aquesta eina està complint l'obligació de l'anàlisi objectiva.

 A càrrec d'Ángel Pereira  - director tècnic del SANOS i director tècnic-comercial d'ASGAL Correduria d'Assegurances.
Les corredories del futur, El IoT i el Big Data, Blockchain i el Contracte Digital, Insurtech i les noves StartUp. President de l'ACCCA

Moderador
Francisco Hoya, president de l'ACCA - Associació Catalana de Corredors i Correduries d'Assegurances.
 
Participants
Carlos Lluch | Javier Sirvent | Román Mestre | David Navarro | Ángel Pereira  
A càrrec de:
Pedro Gómez, president de ASEITEC – “Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya”, i Assessor TIC de Cecot.
Francisco Hoya, president de l’ACCA – Associació Catalana de Corredors i Correduries d’Assegurances.
Xavier Erbàs, subdirector general d’Entitats de Crèdit, Asseguradores i Mediadors de la Generalitat de Catalunya.