Empreses àgils per la transformació digital

En l’era pre-digital les organitzacions per avançar desenvolupaven una planificació estratègica a partir d’una diagnosi de situació i una visió de futur. En el moment actual els efectes de la disrupció digital està accelerant el ritme de canvis  de l’entorn  de tal manera que  ja no es possible establir una planificació efectiva i amb ritme necessari per aprofitar les oportunitats. Això ens obliga a revisar profundament els models de gestió.

Estem enmig d’una de les majors transicions tecnològiques de la història, la era digital, on la digitalització està tenint un impacte de gran magnitud. Segons l’anàlisi de Cisco, el 2015 hi havia 15.000 milions de dispositius connectats a Internet, i per al 2020 aquest nombre arribarà a més de 50.000 milions.

Aquest nivell de connectivitat sense precedents crearà un allau de oportunitats, i els líders que ho acceptin aa estaran en condicions d’aprofitar tot el valor de la transformació digital per avançar. Si no ho fan, es veuran desplaçats a causa de la disrupció digital.

Necessitem passar de la planificació estratègica en actuacions a diversos anys, a un model d’anàlisi i decisió molt més ràpid, el que exigeix ​​mantenir l’atenció en l’evolució de l’entorn, intern i extern que afecta les oportunitats i riscos de la companyia, per tal de convertir-nos en empresa disruptora.

Els consumidors són més exigents que mai, desafien constantment a les empreses. Les persones expressen les seves expectatives i experiències, s’han acostumat al poder dels mitjans socials i els dispositius mòbils, viuen en una manera de gratificació instantània. Mai es conformen amb menys.

Les empreses tradicionals necessiten transformar-se constantment per mantenir-se al dia han d’adaptar les seves estratègies a través d’un bucle etern que comença per reconèixer el comportament de clients i l’evolució digital de l’activitat de negoci. A partir d’aquí cal proposar un model que transformi les amenaces digitals en oportunitats i finalment implantar el model de transformació en el procés, la cultura i sistemes de negoci.

Arribat a aquest punt el treball no estarà tot fet, perquè la dinàmica de canvi de l’entorn es continua l’entorn de disrupció digital es constant i requerirà que les organitzacions i els governs adquireixin un nou nivell d’agilitat que els permeti no només canviar el que fan, sinó també adaptar-se amb freqüència.

Per agilitzar la capacitat de canvi, les organitzacions evolucionen cap a models Agile, amb equips multidisciplinars, coordinats per responsables que representen les necessitats del client, sense funció jeràrquica.

S’imposen equips amb major responsabilitat, autogovern, basats més en la confiança i amb menys jerarquia i autoritat, on la definició de rols és més fluïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *