La Transformació Digital dels Corredors i les Assegurances

El canvi que suposa l’arribada successiva, constant i imparable de les noves tecnologies digitals com són l’automatització de processos, la robotització, el Big data i la intel·ligència artificial està provocant un replantejament profund de les relacions entre les empreses amb els seus clients i proveïdors i, en general, entre les persones.

El sector assegurador no és una excepció i, en conseqüència, no pot obviar una transformació que ja està en marxa i que no ha de desaprofitar. Quan el vehicle autònom sigui una realitat completa, com serà l’assegurança que permeti cobrir els riscos? En cas de produir-se un accident, com es determinarà la responsabilitat i culpabilitat?
Anem fins i tot més enllà pensant en cotxes autònoms i intel·ligents. Podem arribar a suposar que desapareixeran els accidents? I, en tal cas seran necessaris les assegurances d’automòbils?

D’altra banda, i si parlem d’assegurances de salut, serà possible un robot que ens fes un diagnòstic mèdic i que processés aquesta informació de manera immediata? Hi haurà robots que ens intervinguin quirúrgicament?

 

Els avanços que afecten a aquest sector en concret més enllà de les aplicacions denominades Insurtech, estarien en diversos camps.

La RImatge Recursevolució Industrial 4.0 com hem dit en moltes ocasions, no és tan industrial com a sociològica i la seva afectació va més enllà de models productius. És un relat implacable que ho desmunta tot i no lliura plànols per ordenar-ho de nou. Tenim pistes i, observant, podem anar dibuixant aquesta guia a temps real, jugant al prova-error i aspirant a tenir empreses en ‘beta constant’.

En el cas dels professionals de les assegurances, de les grans asseguradores o dels despatxos professionals que ofereixen pòlisses diverses, les tecnologies que més els afectaran en breu tenen a veure amb, òbviament, l’acte conducció de vehicles industrials i particulars, la impressió 3D, la Internet de les Coses, la Realitat Virtual i Augmentada, robòtica, la Intel·ligència Artificial i el Big Data. És a dir, gairebé tot.
Com passa habitualment, mentre parlem i pensem sobre aquest futur, resulta que lluny de ser ciència ficció, aquestes realitats ja comencen a ser fets.

Vine aLOGO ACCA la sessió informativa que l’Associació Catalana de Corredors i Correduries d’Assegurances ha organitzat per tractar sobre la Transformació Digital al sector el proper 15 de juny.

 Mira’t el programa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *