Tràmits periòdics ambientals del primer trimestre de l'any
 

A continuació us recordem quins són els tràmits administratius que cal presentar a les diferents administracions, si escau, abans del 31 de març.

- Declaració Anual de Residus Industrials (DARI): La declaració de residus industrials l’han de presentar els productors de residus industrials, segons el Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus i en el Decret 88/2010 que el modifica. Cal tenir en compte que si l'activitat és gestora de residus, haurà de complimentar el model específic de declaració anual per a gestors DARIG. A través del codi de productor podrà consultar si ha de presentar la Declaració de residus industrials.

- Declaració anual d’envasos (DAE): L'article 15 del Reial Decret 782/1998, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament per al desenvolupament i l'execució de la Llei 11/1997, de 24 d'abril, d'envasos i residus d'envasos estableix la informació que els agents econòmics hauran de subministrar a les administracions públiques.
Aquest article preveu que els envasadors informin els òrgans competents de la comunitat autònoma on estiguin domiciliats (a Catalunya és l'Agència de Residus de Catalunya) de la quantitat total d'envasos i productes envasats posats al mercat nacional durant l'any anterior, indicant aquells envasos que siguin reutilitzables.


- Notificació de dades al Registre PRTR-CAT: els establiments afectats pel Reglament E-PRTR, segons estableix el Real Decret 508/2007, de 20 d’abril, Annex I i posteriors modificacions, han de fer aquesta notificació de dades. Amb la presentació on-line es té l’opció de no omplir la part corresponent a la transferència de residus sempre que es comprometin a presentar la DARI abans del 31 de març. La resta de dades de la declaració PRTR s’hauran de declarar de la forma habitual. Des del 2016, els establiments PRTR que també estan afectats per la Llei 16/2002 de Prevenció i Control Integrats de la Contaminació, poden donar compliment a l’article 22.1.i d’aquesta normativa a través d’una nova pantalla de l’aplicació PRTR-CAT.

- Pla Empresarial de Prevenció de Residus d’Envasos (PEP): El Reial Decret 782/1998, que desenvolupa el Reglament per a l'execució de la Llei d'envasos, estableix l'obligació d'elaborar un pla empresarial de prevenció (PEP) dels envasadors que durant un any natural posin al mercat una quantitat de productes envasats susceptible de generar residus d'envasos en quantitats superiors a uns certs llindars. El Pla té una vigència de tres anys i un cop aprovat s’haurà de presentar anualment un informe de seguiment de les mesures de reducció preses. Per poder presentar tant el PEP com els informes de seguiment, prèviament caldrà haver presentat la DAE (Declaració Anual d’Envasos) a través del SDR.

- Pla de gestió de dissolvents: Les instal·lacions que es desenvolupin activitats incloses en l'annex I del Reial Decret 117/2003 (sempre que es realitzin superant els llindars de consum de dissolvent establerts a l'annex II) hauran de presentar el Pla de Gestió de Dissolvents de l'any precedent per comprovar el compliment dels valors límits d'emissió.

Per ampliar informació sobre aquests tràmits o qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Consulta a l'assessor

Assessorament en Medi ambient

Marta Carmona

Hores concertades

Servei d'Assessorament de la Cecot | Tel. 93 736 11 00 | info@cecot.org | www.cecot.org

GRATUÏT PER A SOCIS