Saps que pots negociar quan vulguis el millor preu en electricitat, sigui quina sigui la data de finalització del teu contracte?

Circular

08/05/2017

En els darrers mesos, els preus fixos, que s'estableixen amb l'indicador de referència del mercat de futurs OMIP, estan prenent una tendència alcista*. Això és degut al fet que, històricament, la cotització dels preus de referència de OMIP estan indirectament relacionats amb els costos dels hidrocarburs i aquests estan prenent una tendència a l'alça. Per tant, podem dir que l'aspecte temporal és un altre element que les pimes hauríem de tenir en compte, ja que la data de signatura d'un contracte pots variar considerablement el cost.

Un error molt comú de les pimes és negociar el contracte un o dos mesos abans de la finalització d'aquest, sense tenir en compte en quin moment es troba la cotització d'OMIP. Però, ara com ara un consumidor d'electricitat, a part de negociar el tipus de contracte, (indexat, fix, multi clik), pot decidir en qualsevol moment de l'any el tancament d'un preu fixe, per un temps determinat, respectant la permanència del contracte vigent però negociant els preus a partir de la finalització d'aquest.

*(A data 26 d'abril de 2017 el producte FTB-YR+1 està amb un valor de 43,85 €/ MWh)

 

Assessora't!

Si vols reduir la teva despesa elèctrica només ens has d'enviar l'última factura a estalvielectric@cecot.orgo a través d'aquest formulari. Els nostres assessors faran l'estudi personalitzat, on veuràs el teu potencial estalvi.