La Comissió de Comerç de la Cecot defineix com a 'discret' el tret de sortida de les rebaixes

Imatge dissenyada per Freepik

Les tradicionals aglomeracions en l'inici de les rebaixes s'ha desvirtuat després de vàries setmanes de campanyes d'ofertes i promocions.

09/01/17

La Cecot considera que les vendes de l’arrencada de les rebaixes han estat discretes, tot i l’afluència als eixos comercials, coincidint amb el tret de sortida en dissabte i les vacances nadalenques.

Aquest fet ha estat motivat per una campanya de Nadal més llarga de l’habitual, marcada per la incorporació del Black Friday i el gran creixement de vendes per internet, així com les ofertes que s’han produït just abans de Reis.

Amb la necessitat de vendre de les botigues, ha proliferat l’aparició durant tot l’any de diverses campanyes de descomptes que han desvirtuat les rebaixes clàssiques. Aquesta tendència, positiva per als consumidors, no té perquè ser-ho per als comerços, ja que, tot i que les vendes puguin incrementar-se perquè hi ha més consum, els marges es veuen fortament reduïts per l’ajust dels preus.

Per a Cristina Escudé, presidenta de la Comissió de Comerç de la Cecot, “ha hagut molta afluència el primer dia, però s’ha de tenir en compte que ha caigut en dissabte, tot i això ens obliga a plantejar-nos, amb imaginació, com incrementar les vendes, sense tenir en compte els efectes estacionals i de calendari, ja que la realitat de descomptes molt atractius al llarg de tot l’any s’ha imposat”. 

Pel que fa a l’hostaleria,  la campanya de Nadal ha estat positiva, les reserves de dates assenyalades s’han produït amb molta antelació, tot i que els marges han estat molt ajustats.

La Cecot és una organització empresarial multisectorial catalana que actualment té associats 2.000 establiments comercials.