Cecot Comerç, com a membres de RETAILcat subscrivim aquest comunicat:

Logo RETAILcat

RETAILcat, conjuntament amb altres entitats del sector s'ha reunit aquest matí amb el Delegat del Govern a Catalunya, Il.ltre Sr. Enric Millo.

25/10/17

S’ha demanat al Delegat del Govern que es rebaixi la tensió a Catalunya, i la nota que ha emès posterior a la reunió d’avui, no contribueix a aquest objectiu.

Volem desmentir les xifres que expressa la nota de la Delegació del Govern. Lamentem  que s’hagi fet un mal ús de la reunió de treball d’avui, quan precisament hem demanat justament el contrari.

 

Aquest matí s’ha demanat al Delegat del Govern, de la mateixa manera que es va demanar al Govern de la Generalitat, que s’estableixi diàleg per negociar una solució acordada. Sense abús de la posició dominant per cap de les parts.

També hem demanat que es treballi per rebaixar el clima de tensió i per restablir la confiança a l'economia de Catalunya.

S’ha manifestat que considerem un error molt greu promoure amb un decret exprés la fuga d’empreses. S’ha condemnat de manera enèrgica les campanyes per afavorir la fuita d’empreses i s’ha demanat al Delegat del Govern que es faci una petició pública perquè les empreses que han traslladat el domicili, tornin a establir-lo a Catalunya el més aviat possible. Igualment s’ha demanat que es condemnin les campanyes de boicot a productes i empreses catalanes.

S’ha manifestat que hi ha una preocupació per la situació i que la majoria de sectors han notat un impacte a la xifra de vendes. Però no es pot generalitzar, és molt variable i depèn de la zona i del sector. A més, hi ha molts factors que conflueixen en aquestes dades: de l’1 de setembre fins el 15 d’octubre del 2017 hi ha hagut dos dies menys de venda que el 2016, la climatologia desfavorable per les altes temperatures, el pont del Pilar (l’any passat el 12 d’octubre va ser dimecres) i les mobilitzacions, no han estat favorables.

El Delegat del Govern ha pres nota de les peticions exposades a la reunió d’aquest matí i s’ha compromès a traslladar-les al Govern de l’Estat. També ha expressat que l’aplicació de l’article 155 no està decidida i que serà el Senat qui el modularà. Malauradament la nota emesa per la Delegació del Govern no va en la línia acordada.

 

Sobre RETAILcat

RETAILcat representa 32.000 establiments comercials repartits per tot el territori català (més del  30%), que dóna feina a 236.300 persones, el 50% de treballadors del retail de Catalunya, representant conjuntament més del 7% del PIB català. RETAILcat representa a: BarcelonaOberta, Cecot, Comertia, Fundació Barcelona Comerç i Fundació Comerç Ciutadà.