Patronal catalana Cecot - Convocatòries

Convocatòries

 • Organitzacions empresarials demanen l'empara del Síndic de Greuges per considerar que la reforma del peatge elèctric perjudica empreses catalanes

  • Cecot - CC de la Fusta - FEM - Síndic de Greuges de Catalunya
  • 02/06/17
  • 11:15 h
  • Seu del Síndic de Greuges de Catalunya - Passeig Lluís Companys, 7 - (08003 - Barcelona)

  Les organitzacions empresarials al·leguen que la reforma no s’ha desenvolupat sota criteris tècnics objectius, tal com reclamava la Plataforma kV25/30, i atempta contra la unitat de mercat i la competitivitat empresarial.

  Arran dels canvis juridicopolítics, fruit de l’acord del Govern central amb el PNV, que entraran en vigor l’1 de gener de 2018, en relació amb el canvi de tarifa energètica en les línies de distribució de tensió entre 30 i 36 kV, les empreses industrials catalanes continuen mantenint un sobrecost estimat de 200 milions d’euros anuals.

  Aquest acord deixa fora les 3.277 empreses a Catalunya que, mitjançant la Plataforma kV 25/30, reivindicaven un canvi normatiu per eliminar la discriminació tarifària elèctrica que afecta un total de 5.800 companyies a tot el territori.

  Amb aquesta decisió, el Govern central, lluny de corregir l’error del 2008 de gravar aquestes empreses amb uns peatges injustos, torna a penalitzar la indústria catalana mantenint un criteri del tot injust.

  Les organitzacions empresarials consideren que la decisió comporta discriminació i perjudici per a les empreses catalanes, que són els motors econòmics del país, per la seva aportació al PIB espanyol, la seva capacitat exportadora i de creació d’ocupació.

   

 • RETAILcat presenta al Parlament les esmenes a la Llei de Comerç

  • RETAILcat
  • 24/04/17
  • 11:30 h
  • Parlament de Catalunya - davant Sala 4

  Aquest dilluns, 24 d'abril, RETAILcat, organització empresarial representativa del comerç i del retail a Catalunya, presentarà al Parlament, les esmenes consensuades per tots els seus membres, a la nova llei del comerç, serveis i fires de Catalunya, aprovada pel Govern.

   

  Totes les esmenes han estat treballades sota el prisma de la nova realitat comercial actual i en previsió dels futurs canvis, presumibles en un sector dinàmic, competitiu i en constant transformació com és el del retail. D'acord a tot plegat, RETAILcat, vol una llei de comerç on es plantegi amb claredat el model BID per a la gestió dels eixos urbans compactes, i en la que es reculli, també, una regulació específica per al comerç online. Altres esmenes seran les relacionades amb els articles de la Llei referents a horaris comercials, rebaixes i municipis turístics.

   

  Joan Carles Calbet, president de RETAILcat serà l'encarregat de presentar, primer, davant els parlamentaris totes aquestes esmenes i també d'atendre als mitjans de comunicació a la finalització de la compareixença, a les 11,30h, al mateix Parlament.

   

  Els periodistes sense acreditació habitual al Parlament n’han de demanar una a premsa@parlament.cat. A la sol·licitud hi han de fer constar el nom i els cognoms, el número de DNI o passaport i el mitjà per al qual treballen. El Parlament només tramitarà les peticions enviades des del correu corporatiu del mitjà.

   

  Sobre RETAILcat

  RETAILcat representa 30.000 establiments comercials repartits per tot el territori català (un 30%), que dóna feina a 230.000 treballadors, gairebé el 50% de treballadors del retail de Catalunya,  representant conjuntament el 7% del PIB.

   

  +info:RETAILcat – Premsa: Susanna Cuadras. Tel. 647365640 / comunicacio@retailcat.org

 • Lliurament de premis de la 3a edició del Concurs de disseny en fusta Jordi Amat

  • Gremi de la fusta
  • 16/03/17
  • 20:00 h
  • Seu de la Patronal Cecot (c. Sant Pau, 6 - 08221 Terrassa)

  El Gremi de la Fusta de la Cecot ha integrat i organitzat la 3ª edició del concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat dins del programa d’activitats que el Gremi organitza en el marc de la festivitat de Sant Josep i que compta amb altres activitats com el Concurs d’Aprenents o el sopar de germanor.

  L’objectiu del Premi Jordi Amat és posar de relleu, donar projecció i reconèixer la tasca i projectes dels professionals de l’arquitectura i del disseny de tot Catalunya, així com dels professionals de la fusta.

  La dotació econòmica total d’aquesta tercera edició del Concurs és de 3.100€distribuïda de la manera següent: un primer premi de 1.500€ més un val per un sopar per 2 persones per gentilesa del Restaurant Ristol. El segon premi consta de 1.000€ que patrocina l’Ajuntament de Terrassa, i pel que fa al tercer premi està dotat de 600€ i està patrocinat per Financiera Maderera (Finsa).

   

Últimes convocatòries

Cerca a la Sala de premsa