Editorial

Considerem que la decisió de suspensió temporal proposada per Gay de Montellà vulnera els estatuts de Foment

Considerem que la decisió de suspensió temporal proposada per Gay de Montellà vulnera els estatuts de Foment

Foto façana seu de la Cecot
Després de tres intents d'expulsió, estem convençuts que decisions com la d'avui allunyen encara més Foment del Treball del teixit empresarial que té la necessitat de sentir-se recolzat en el seu dia a dia.

05/02/18


Més enllà d’estar sorpresos per no entendre què comporta una suspensió temporal de soci, considerem que avui és un dia trist per Foment, perquè queda minvat el valor de la força d’estar junts i queda afeblit l’activisme en favor del creixement econòmic conjunt d’una entitat com Foment. 
 
Després de tres intents d’expulsió, considerem que decisions com la d’avui allunyen encara més l’entitat del teixit empresarial que té la necessitat de sentir-se recolzat en el seu dia a dia.
 
Lamentem que la suspensió com a soci de Foment del Treball és un “greu acte d’irresponsabilitat”
 
A l’espera de realitzar una valoració en profunditat sobre la proposta de suspensió temporal de Cecot com a membre de Foment del Treball:  
 
Considerem que la Junta Directiva de Foment del Treball ha comès avui un “greu acte d’irresponsabilitat”, després de decidir suspendre temporalment la patronal Cecot com a soci durant el període que resta de mandat a Joaquim Gay de Montellà com a president de la institució catalana.
 
En aquest sentit, la decisió de suspensió temporal demostra que no hi havia cap mena de solidesa argumentantiva ni jurídica per a què prosperés l’expedient d’expulsió i evidencia que la intenció és interferir en el procés electoral que Foment del Treball ha de celebrar abans d’acabar aquest any.
 
D’aquesta manera, la reputació de Foment el Treball queda absolutament danyada i, internament, dividida fruit del resultat de la votació. En aquest sentit el president de la Cecot creu que cal posar fi a una manera de governar la institució que és pròpia del segle passat perquè ens hi juguem que Foment del Treball quedi aturat en la locomotora del s.XX o pugi a l’alta velocitat de s.XXI.
 
Indefensió jurídica
Així mateix, denunciem que la decisió ha prosperat sense emetre vot secret com a forma de coacció als membres de la Junta Directiva. A més, s’han vulnerat els seus drets perquè hi ha hagut una total indefensió jurídica. No se’ns han donat les garanties processals ni el temps suficient per defensar-nos en una decisió tant transcendental com aquesta i de conseqüències incertes. 
 
A més, la figura de la suspensió no està contemplada en els estatuts de Foment del Treball i, per tant, situa la decisió en llimbs jurídics. Per això, en els pròxims dies, Cecot estudiarà emprendre les accions legals oportunes.