Què és el talent?

Què és el talent?

La paraula “talent” prové del grec “talanton” que significa balança, pes, i era una unitat de mesura monetària molt utilitzada en l’antiguitat.

01/05/08 Antoni Abad, president de la Cecot


Té el seu origen en Babilònia encara i que va ser utilitzada àmpliament en tot el mediterrani en el període hel·lenístic i en l’època de les guerres púniques.

Aquest any, el lema de la nostra Nit de l’Empresari 2008 és el talent, concepte del que actualment s’està parlant i molt com un dels elements que tindrà més pes en les estratègies de futur. Les qüestions crítiques van des de com definir-lo, (quin és el talent que s’adequa a les meves necessitats?), a què han de fer les empreses per a trobar-lo, com seduir aquest talent per a poder captar-lo, com gestionar-lo quan ja el tinguem per treure-li el màxim profit i com mantenir la seva motivació per no perdre’l.

Molts directius, empresaris i gurus han parlat en els darrers anys sobre el tema i des de Cecot intentarem traslladar mitjançant aquest e-letter alguns dels testimonis i experiències més interessants. De fet, l’aposta pel talent no és una cosa nova en el dia a dia de les empreses, encara i que en molts casos no ha estat de forma conscient i sistemàtica.

Estic segur que tots nosaltres coneixem casos pràctics dels que parlar. Tot i que no existeix un indicador clar per a la seva mesura, sóc dels convençuts que hi ha una relació directa entre el nivell de talent d’una empresa i el seu èxit competitiu. Si a la Babilònia de molts segles abans de Crist, el talent es va gestar com una unitat de mesura monetària, al segle XXI s’ha de convertir en una unitat de mesura de l’èxit empresarial. N’hem de seguir parlant.