Ignasi Cusidó, premi a l'impuls de l'FP a Catalunya atorgat pel Consell Català de la Formació Professional

Ignasi Cusidó, premi a l'impuls de l'FP a Catalunya atorgat pel Consell Català de la Formació Professional

Fotografia d
El jurat, format pels membres de la Comissió Permanent del Consell, reconeix la trajectòria individual de sis figures destacades de l'FP, entre elles l'empresari i bon amic de la Cecot, Ignasi Cusidó.

15/01/15


La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, han lliurat aquesta setmana els guardons corresponents a la primera edició dels Premis del Consell Català de Formació Professional. Acompanyats del president d’aquest òrgan, Xavier Casares, els consellers han entregat sis guardons a: els empresaris Ignasi Cusidó i Eduard Soler -aquest últim amb una menció d’honor a títol pòstum; l’ha recollit Ramon Vilardell, actual president de la Fundació Eduard Soler-; el cuiner Joan Roca; els docents Francesc Roca i Antonio Rodríguez; l’activista social Ignasi Carles Parody, i el treballador públic Victoriano García Martín.
 
El jurat, format pel mateix president del Consell, els membres de la Comissió Permanent d’aquest òrgan i les seves secretàries executiva i adjunta, ha seleccionat aquestes sis persones per haver excel·lit en el món de l’FP a Catalunya; en concret, els premiats han col·laborat en l’impuls d’iniciatives d’èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l’assessorament, la qualitat o l’adequació a les necessitats del mercat de treball, entre d’altres.
 
L'Ignasi Cusidó va nèixer a Terrassa l'any 1943, i és empresari del sector de l’electricitat i la il·luminació per tradició familiar. Els anys 70 va crear la companyia Lamp, actualment un referent mundial en el sector de la il·luminació. Cusidó va voler contribuir a desenvolupar la formació tècnica a la seva vila des d’un bon principi, intentant donar resposta a les necessitats de personal amb una millor qualificació professional; així, va tenir un paper determinant en la creació del Consell d’FP de Terrassa i l’impuls d’iniciatives com la Nit dels Nous Professionals. Actualment presideix ‘Antiga Caixa de Terrassa’, l’ens que agrupa les fundacions d’obra social que corresponien a aquesta entitat financera.
 
Els qui coneixem l'Ignasi Cusidó sabem que aquest reconeixement és un premi ben merescut per la seva implicació en la defensa d'una Formació Professional de qualitat, necessària per al dia a dia empresarial. L'Ignasi és un ferm defensor de la FP i la formació dual com a mecanisme integrador del món formatiu, laboral i professional, així com de la necessitat de formar professionals amb alta capacitació en els diferents oficis. Ha format part del comitè executiu de la Cecot i ha presidit la Comissió de Formació Professional de la mateixa durant molts anys, i s'ha destacat per la seva constant denúncia a la manca de perfils professionals en part dels sectors manufacturers o industrials per una política educativa més orientada al món universitari.
 
 
Font: Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya