Posicionament de la Cecot després de la compareixença del President de la Generalitat al Parlament de Catalunya

Posicionament de la Cecot després de la compareixença del President de la Generalitat al Parlament de Catalunya

La patronal catalana Cecot considera que la proposta de mediació per resoldre l'actual conflicte polític que ha ofert el president Puigdemont pot ajudar a distensar la situació i a obrir un espai de serenor pel diàleg i per l'establiment d'acords.

10/10/17


·         L’entitat trasllada un missatge de tranquil·litat en el sector econòmic i confirma que el teixit empresarial que representa continuarà desenvolupant la seva activitat com fins ara, aprofitant el repunt de reactivació econòmica que una part de sectors ha estat experimentat en l’últim any.

 

·         La Cecot valora positivament aquest marge per al diàleg anunciat avui i que desitja que totes les parts actuïn amb voluntat de pacte amb un escenari de distensió.

 

Des de la patronal Cecot considerem que la proposta que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha realitzat avui en el Ple del Parlament aporta un punt de serenor al conflicte polític que estem vivint a Catalunya, redueix tensió i obre una porta al diàleg.

Ens refermem en la reclamació a que la comunitat internacional exerceixi un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català, cal un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent a la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat. Creiem que la via d’aplicació de lleis no és suficient i que, tal i com utilitzem al sector empresarial, la mediació d’un agent com la Unió Europea pot fer ús de la mediació com a eina de resolució d’un conflicte que s’està ajornant en el temps.

El missatge del president de la Generalitat trasllada la voluntat del Govern de la Generalitat d’utilitzar la via de la mediació com una eina efectiva per apropar totes les parts implicades en el conflicte i només ens resta desitjar que en el Consell de Ministres Extraordinari que tindrà lloc demà al matí, també es tingui present la mediació com un escenari factible, seriós i sosegat per tendir ponts d’entendiment.