Carta d'Antoni Abad, reelegit president de la patronal Cecot per als propers quatre anys

Carta d'Antoni Abad, reelegit president de la patronal Cecot per als propers quatre anys

Fotografia d
Aquesta serà la meva tercera legislatura al capdavant de la Cecot però no dubtis que l’emprenc amb energia i il·lusió renovada per superar les situacions que ens planteja l’entorn actual i el futur.

14/06/13 Antoni Abad, president de la patronal Cecot


Benvolgut associat/ benvolguda associada,

Em plau comunicar-te que aquesta setmana he estat reelegit president de la nostra patronal per als propers quatre anys.

Aquesta serà la meva tercera legislatura al capdavant de la Cecot però no dubtis que l’emprenc amb energia i il·lusió renovada per superar les situacions que ens planteja l’entorn actual i el futur.

En aquest sentit, amb l’equip d’aquesta casa i la vostra implicació i suport, continuarem treballant per a defensar els interessos de les nostres empreses i millorar les condicions de competitivitat del teixit social i econòmic del país. Una moneda de dues cares: competitivitat i cohesió social. Entre les propostes que estem treballant vull destacar-te la de la recerca de fórmules complementàries de finançament empresarial i la d’intensificar la cooperació empresarial “fins a la fusió si cal, que sovint cal”, perquè les empreses puguin créixer. La qualitat de la democràcia o l’atenció a la nova pobresa també ens seguiran ocupant intensament.

Ho hem dit, en especial durant l’últim any, però són temps de CO-. Temps de cooperació empresarial, però no em refereixo a un primer apropament sinó a que hi hagi més cooperació realment efectiva entre les nostres empreses. També és temps per exigir a les institucions i administracions públiques un pas endavant en la contribució per assolir la competitivitat-país que necessitem.

L’acció patronal que hem desenvolupat els darrers anys s’ha caracteritzat per l’èmfasi en disposar de recursos per la internacionalització i la innovació; la millora de la gestió de la funció pública; el reclamar la qualitat democràtica que mereixen els ciutadans del país; el reforçar el paper de l’administració al servei de les empreses i ciutadans; tot plegat per assolir la transformació social que Catalunya necessita.

La situació econòmica actual també marcarà l’actuació de la Cecot ja que tenim una responsabilitat, com a ciutadans i com a empresaris, de proposar canvis i passar a l’acció amb l’objectiu de fer progressar el país. No esperem que vinguin de fóra a resoldre’ns la situació, hem de ser proactius i apel·lar al coratge dels dirigents que han de prendre decisions. Els empresaris estem en rebel·lia però ho estem en positiu, implicant-nos en els processos, fent propostes, desenvolupant nous projectes i cercant alternatives.

L’esperit de rebel·lia positiva que varem encetar en l’anterior etapa continua ara més vigent i més necessari que mai per reimpulsar el sector empresarial i l’economia del nostre país. 

Novament, em poso a la teva disposició per tot allò que pugui ser del teu interès en aquesta nova etapa i et demanaria que si tens propostes que consideris adient que gestionem des de la Cecot i que incorporem a l’agenda d’acció patronal, no dubtis a fer-nos-les arribar a l’adreça presidencia@cecot.org.

Més que mai necessitem cooperar per poder créixer.

Antoni Abad i Pous

President de la patronal Cecot