La Cecot vol contribuir a fer de Catalunya un país altament competitiu i socialment cohesionat

La Cecot vol contribuir a fer de Catalunya un país altament competitiu i socialment cohesionat

Fotografia del Parlament de Catalunya (font:parlament.cat)
En el mateix moment en el que es van convocar les darreres eleccions, a la Cecot vàrem voler escoltar a tots els representants de l'arc parlamentari per conèixer de primera mà la seva visió de país i les seves propostes de futur.

28/11/12


Ho vam fer en el marc del Fòrum Cecot i molts de vosaltres hi vàreu participar activament. Els empresaris i empresàries considerem cabdal, en aquest moments, donar la volta a la situació econòmica actual i endegar el "cercle virtuós" que representa promoure la generació de més activitat econòmica i fer més competitiva l'actual, aconseguir més ingressos fiscals i menys despeses públiques i invertir això en millorar la competitivitat país i en una major cohesió social, que repercutirà de nou en possibilitar més activitat econòmica competitiva en l'escenari internacional.

Atès el resultat electoral i la situació actual a Catalunya, la Cecot vol fer la seva contribució a la societat amb dues propostes que estan desenvolupades en un document que ja s'ha fet arribar a tots el partits polítics i als mitjans de comunicació:

1- La primera proposta és la de conscienciar a totes les forces polítiques sobre la importància d’aconseguir el consens més ampli possible per a la governabilitat del país. Les dues coses que en aquests moments poden ser el pitjor fre per al bon desenvolupament econòmic són clarament la conflictivitat i la incertesa de cara al futur. És per això que des de la Cecot pensem que cal un consens ampli, que inclogui el màxim de representació parlamentaria i també el màxim d'interlocutors socials. Aquest consens hauria de ser capaç d’elaborar un full de ruta clar per als propers anys i que doni confiança als inversors d'aquí i d'arreu del món.

2- La segona consisteix en un seguit de propostes concretes que abasten els següents àmbits:

  • La reforma de l'administració pública.
  • Completar la reforma del sistema financer.
  • Potenciació dels sectors empresarials que més decisivament poden ajudar a crear nous llocs de treball.
  • La reforma de la fiscalitat.
  • La reforma del marc laboral.
  • La reforma del model educatiu.
  • La reforma de la llei electoral i del model d'organització territorial.

Propostes que es troben desenvolupades en el document adjunt a la nota de premsa enviada dilluns als mitjans de comunicació i que us enllacem aquí.