Un 90% de seguiment de l'aturada de país entre les empreses associades a la Cecot

Un 90% de seguiment de l'aturada de país entre les empreses associades a la Cecot

A l'arxiu històric de seguiment de mobilitzacions que tenim la Cecot, no es registra una aturada de l'activitat empresarial tan massiva com la que s'ha viscut avui.

03/10/17


En el 70% dels casos de les empreses que han fet l'aturada, aquesta s'ha fet efectiva per via de tancament patronal, això vol dir que els empresaris i empresàries han assumit el cost. 

L’aturada de país proposada per la Taula per la Democràcia, de la que la Cecot n’és membre actiu, ha tingut un seguiment entre les empreses associades a la Cecot d’un 88% segons el sondeig realitzat des d’ahir a la tarda i fins les 15 h d’avui.

 

La Cecot dóna suport a l’aturada i a les mobilitzacions ciutadanes per l’ús desproporcionat e innecessari de la força que els cossos de seguretat de l’Estat van exercir sobre ciutadans el passat diumenge 1 d’octubre.

Des de la patronal Cecot rebutgem l’actuació policial duta a terme per aquests cossos de seguretat de l’Estat davant dels ciutadans que estaven en col·legis electorals o els seus voltants. Considerem que l’acció era innecessària i que els danys provocats superen amb escreix valors tan bàsics per una democràcia com el respecte, la llibertat, la participació, la pluralitat o la tolerància.

Tanmateix, reclamem a la Unió Europea i a la comunitat internacional a que exerceixi un paper actiu de mediador entre els governs espanyol i català a partir d’avui, cal un agent extern que arbitri en el conflicte d’una manera diferent a la que s’ha estat proposant actualment i que no ha funcionat. Creiem que la via d’aplicació de lleis no és suficient i que, tal i com utilitzem al sector empresarial, la mediació d’un agent com la Unió Europea pot fer ús de la mediació com a eina de resolució d’un conflicte que s’està ajornant en el temps. A la Cecot considerem que en una societat democràtica, les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.

Sigui quina sigui la situació a partir d’avui, des de la Cecot continuarem amatents a totes aquelles decisions o polítiques que tinguin incidència sobre l'activitat empresarial perquè aquesta és la nostra raó de ser com a confederació empresarial que som. I vetllarem, com ho hem estat fent al llarg de la nostra història, perquè les conseqüències d'aquestes decisions no afectin negativament al desenvolupament del teixit empresarial català sinó perquè l'ajudin a créixer i facilitin que les empreses continuïn generant riquesa als territoris on realitzen la seva activitat. Amb un teixit empresarial fort es pot garantir els nivells de benestar que requereix la societat on aquest teixit genera activitat.

És per aquest motiu que, com a membres de la Taula per la Democràcia no ens hem adherit a cap vaga general, que és l’àmbit on es dirimeixen els conflictes laborals. Però sí ens hem sumat a l’aturada i donem suport a les mobilitzacions que s’organitzaran a les capitals de comarca a partir de les 18 h del vespre per mostrar el nostre total rebuig en l’actuació policial dels cossos de seguretat de l’Estat durant el diumenge.