Il·lusió que engresca

Il·lusió que engresca

L'altre dia vam assistir a la Cecot a un dels actes més bonics i engrescadors que hem viscut darrerament, des del punt de vista empresarial, en la nostra entitat.

28/07/06 Antoni Abad, president de la Cecot


Em refereixo a La Nit dels Nous Professionals, en què es van lliurar els Premis als Nous Professionaks, una nova iniciativa de la Cecot que té com a objectiu principal motivar i distingir públicament l'esforç i la iniciativa d'aquells projectes acadèmics que tinguin una aplicació empresarial.

Fa temps que la societat en general denuncia la manca de contacte entre el món acadèmic i el món laboral. Aquest distanciament fa que l'alumnat que es troba encara en període acadèmic no estigui gens motivat per les sortides laborals, ja que no ha experimentata cap apropament vers el mercat de treball. I aquesta manca de motivació afecta directament a la professionalitat d'aquests futurs treballadors. Alhora, sovint les empreses ens queixem de la manca de joves preparats per donar un bon rendiment, perquè la seva preparació la jutgem teòrica.

A la Cecot intentem des de fa temps donar una resposta a aquesta problemàtica i és per això que ens vàrem decidir a treballar per intentar apropar el teixit empresarial al món acadèmic i així motivar els alumnes per a la seva entrada al món laboral. Un dels resultats d'aquesta tasca ha estat aquesta iniciativa d celebrar "la Nit dels Nous Professionals".´

És veritat que estàvem convençuts de la idoneïtat de la nostra proposta per estimular la revalorització dels diferents oficis per part de la societat. però, sense cap mena de triomfalisme o falsa modèstia, hem de dir que l'èxit assolit va superar, i de bon tros, les expectatives més optimistes. L'acte va reunir en el nostre estatge més de 800 persones, moltes d'elles joves estudiants de Formació Professional, autèntica jornada de portes obertes. Prèviament, el jurat que va atorgar els premis havia hagut de valorar més de 180 treballs, tots ells excel·lents en qualitat i impacte social.

Som motls els que compartim que aquella nit va ser especial, amb més emotivitat i il·lusió que les que habitualment vivim tots plegats.

Aquesta és una de les vegades que més felicitacions he rebut personalment dels empresaris que varen assistir. Va ser, en definitiva i en tots els sentits, un èxit col·lectiu! Alguns jovenetes i algunes jovenetes van sortir una mica més madurs i amb alguna llagrimeta, a criteri dels seus professors, que també estaven emocionats.

Aquest tipus de situacions han de fer-nos reflexionar. Tots els implicats, incloent les administracions públiques, hem de reflexionar i contribuir amb imaginació i sense dogmatismes a aconseguir compatibilitzar aquest doble objectiu: que els joves puguin mirar al futur amb il·lusió i que les pimes puguin contractar-los adequant les expectatives i els resultats. I en aquesta tasca tots hem de posar la màxima de les il·lusions.

Perseverarem!

L'any que ve hi tornarem.

Us hi espero a TOTS i TOTES.