Debat per evolucionar

Debat per evolucionar

Fotografia de freephotodigital.com
Vivim temps de canvis importants i transcendents per a la societat catalana i espanyola. La ciutadania es mobilitza i, d'alguna manera, està deixant en evidència a les institucions que fins ara havien marcat el ritme del país.

17/11/14 Antoni Abad, president de la patronal Cecot


Els partits polítics “tradicionals”, les diferents administracions de l’Estat, els sindicats i, per suposat, també les patronals i les cambres de comerç, estan sent “superats” per la història accelerada en la que vivim i competim. Cada vegada van més a remolc de la situació en lloc de liderar les transformacions. Que no s’equivoqui ningú, finalment persones i empreses acabaran articulant-se mitjançant les actuals institucions reformant-les o creant-ne de noves, ja que és impossible avançar dins l’immobilisme. El repte és important perquè, si no hi ha evolució i transformació profunda, algunes de les institucions amb més tradició podrien acabar per desaparèixer. En l’àmbit del món patronal s’apropen eleccions a les dues institucions que han estat el referent de l’empresariat català i espanyol en els darrers 30 anys i semblaria que les maneres d’enfocar els processos no estan evolucionant.

Com ja ve passant cada vegada que s’esgoten els mandats, els comentaris es centren en els noms i perfils de les persones i, sorprenentment, els projectes que voldran impulsar els candidats per atendre les necessitats del teixit empresarial es pressuposen però no s’exposen, confronten o debaten. Contrasta amb l’agenda dels interessos reals del comú d’empresàries i empresaris, en general força variada però concreta, incorporant equip i xarxa. Centrada en els resultats. Per tant poc compatible amb dinàmiques de baixa resolució.

Tenim unes bones entitats per atendre les necessitats de competitivitat i l’interès general? Visualitzades com a punt de trobada, debat i resposta per influir en els àmbits que són propers o afecten als seus associats, ho són. Però ho haurien de ser molt més. Per aconseguir-ho han de renovar-se, de captar bé el que interessa i integrar-ho en el seu funcionament. Perquè, avui per avui, els legítims interessos empresarials es juguen en uns entorns (la política com a exemple paradigmàtic) poc entrenats ni proclius a saber escoltar, negociar i pactar amb els representants empresarials. Actualitzar el missatge constantment requereix un funcionament integrador, de participació i debat permanent que dista molt del que ve passant. O entenem i llegim la modernitat dels temps actuals, tan accelerats, i reformem i adaptem, o veurem caigudes i sorpreses. Ser objectius per ser eficaços i pràctics hauria de portar a canvis immediats. Per fer un lobby pro-actiu i anticipatiu.

L’associacionisme empresarial, per ser eficaç, per servir bé a l’economia, a l’empresa i a les persones, ha d’evolucionar. El seu compromís, la seva visibilitat o el seu comportament han de ser exemplars i han de generar confiança i respecte. Per tot el que he exposat, ser competent és un deure; només esforçant-te molt i sent molt qualificat pots ser socialment útil. La capacitat d’impulsar i imposar canvis, empresarials o socials, requereix credibilitat. Apliquem-nos-ho cada dia i aprofitem per debatre, per integrar i per evolucionar.

Article publicat a El Punt Avui (12/11/2014)