Contraris al Fons d'Accessibilitat per als ports previst pel Ministeri de Foment

Contraris al Fons d'Accessibilitat per als ports previst pel Ministeri de Foment

Fotografia Font: Port de Barcelona octubre de 2013
Recolzem els empresaris del Port de Barcelona que denuncien el greuge que suposa que amb les seves aportacions via taxes i cànons es financin obres a d'altres ports competidors.

20/06/14


Des de la patronal Cecot manifestem el nostre suport tant a les associacions empresarials de la Comunitat Portuària a Barcelona, com al president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, davant l’anunci del Ministeri de Foment de crear un nou Fons d’Accessibilitat per als ports. La proposta del Ministeri, anunciada ahir, estableix que amb recursos provinents dels ports es finançarà la construcció d’accessos viaris i ferroviaris d’altres ports per un import de 100 milions d’euros. El fons contempla que 28 ports espanyols aportin el 50% dels seus resultats a la caixa comú.

Des de la Cecot em demanat recurrentment i de forma explícita en els últims anys, i als diferents Governs, que a Catalunya es pateix un dèficit d’infraestructures i, precisament, una d’elles són els accessos tant a l’Aeroport del Prat, com al Port de Barcelona. Sumant, en aquest segon cas, la connexió ferroviària mitjançant el corredor Meditarrani que permetés el transport de mercaderies del Port de Barcelona via ferrocarril i connectar amb Europa mitjançant França o amb el nord d’Àfrica, pel mateix corredor.

El nostre president, Antoni Abad, afirma que tal i com ha manifestat el propi Sixte Cambra, creiem que el Ministeri de Foment replantejarà la proposta un cop hagi analitzat en profunditat les conseqüències d’aquesta. Però no només per Barcelona, sinó perquè també hi ha ports com el d’Algecires que ja s’han manifestat contraris o operadors marítims com TCB.

La mesura del Ministeri desvirtua l’esperit de la Llei de Ports de 1996 que atorgava certa autonomia als ports i que s’ha anat modificant en els darrers anys amb un caire, segons els empresaris del Port de Barcelona, recentralitzador i de control que atempta contra l’autonomia de gestió.