Signar el Manifest del Far és reiterar el nostre compromís democràtic amb el resultat de les urnes del 27 de setembre

Signar el Manifest del Far és reiterar el nostre compromís democràtic amb el resultat de les urnes del 27 de setembre

Fotografia del Manifest del Far
Afirmar que tots els empresaris/es obeeixen a una sola voluntat política, com asseguren alguns mitjans de comunicació, és un insult a la intel·ligència de qualsevol ciutadà, sigui o no empresari.

04/09/15 Antoni Abad, president de la patronal Cecot


 

Les 30 entitats empresarials signants i adherides que subscriuen el Manifest del Far -signat el 8 maig de 2014 al Far de Sant Sebastià- ens hem tornat a comprometre a “respectar la decisió que prengui el poble de Catalunyai fer-hi costat, sigui quina sigui” i “adaptar l’actuació de les  nostres empreses  a  aquesta  voluntat  de  manera  que puguem continuar contribuint al progrés i al benestar de la nostra societat”.
 
I ho vam fer en un acte públic, dijous 3 de setembre, a la Pedrera, on vam realitzar la intervenció següent i que reproduïm íntegrament:
 
"És bo explicar que els empresaris coneixem molts estudis econòmics que demostren empíricament que la qualitat de la democràcia, la separació de poders i el bon funcionament de les institucions i administracions dels països, contribueixen directament al creixement econòmic, predisposen a treballar pel llarg termini i generen confiança.
 
També els empresaris hem expressat que el dret de consulta ens sembla un element de qualitat democràtica. És bo orientar les decisions a prendre en base a consultar la opinió; especialment pels temes més importants o transcendents perquè aquestes decisions estaran més fonamentades i, per tant, haurien de ser més encertades.
 
En conseqüència el dret no el veiem per una sola vegada i per una sola pregunta. És un element estructural de qualitat de la democràcia.
 
Les empreses les governen els seus socis aplicant la democràcia; majories, quòrums, decisions amb majories reforçades, respectant minories i amb els drets de separació i exclusió.
 
En conseqüència, als empresaris la democràcia no ens provoca inquietud. Per contra, ens provoquen preocupació la intolerància i la ignorància. Especialment l’abús de la ignorància, altrament dit els insults a la intel·ligència de les persones.
 
Vull destacar i agrair la presència en aquest acte dels quatre economistes per l’aportació d’informació que ens han ofert. Davant d’altres que subministren pol·lució o brossa.
 
Constatem amb molta preocupació que a España no es dialoga des de la transició. El NO diàleg provoca tensió i perjudica el bon funcionament de l’economia. Per contrast, les empreses es gestionen amb diàleg; prenent decisions cada dia.
 
Els empresaris de Catalunya fa dècades que venim plantejant la necessitat i el repte positiu de tenir un país homologable internacionalment. Ho hem resumit amb expressions com “o canviem el país, o canviem de país”. És a dir refundar o fundar.
 
Avui cal matisar que el que genera tensió i màxima preocupació són “les certeses” del que es ve produint, del que ha passat i del que passa. Les potencials preocupacions per “les incerteses”, per superar la situació actual i totes les seves limitacions, il·lusionen pel fet de suposar l’oportunitat de construir un país nou “base Zero”, Business Oriented, competitiu i amb cohesió social.
 
La gent d’ordre sap que res és permanent excepte el canvi. Des dels perfils més moderats l’immobilisme exaspera.
 
Estem a setembre de 2015 i les properes eleccions, el conjunt de ciutadans, en ser consultats, orientaran el futur de Catalunya.
 
Necessitem un país en evolució i adaptació, amb valors i actituds concordants amb els temps actuals. Les empreses, l’empresariat manifestem el nostre compromís en respectar l’orientació que els ciutadans de Catalunya expressin i la voluntat d’adaptar l’actuació de les nostres empreses per seguir contribuint al progrés i al benestar.
 
I, finalment, remarcar que les empreses són la cèl·lula mare de l’economia dels països lliures i democràtics". 
 
 

Aquí podeu visualitzar totes les intervencions de l'acte de lliurament del Manifest del Far a la presidenta del Parlament de Catalunya en un acte públic a la Pedrera:
El Manifest del Far por vilawebtv