Per què el talent és tant important en el nostre context econòmic?

Per què el talent és tant important en el nostre context econòmic?

Cada vegada resulta més evident que la gestió del talent no és una qüestió de moda.

02/06/08 Antoni Abad, president de la Cecot


De fet, molts dels elements que s’enquadren sota aquest concepte són ja pràctiques habituals en les nostres empreses, encara que potser poc conscients i sistemàtiques.

Però moltes empreses es queden simplement en la tasca de captar talent i això no és suficient. Em ve a la memòria una de les aplicacions morals i intel·lectuals del mot ‘talentum’ en la paràbola evangèlica referent als talents donats per un senyor als seus criats perquè hi els fessin produir Els criats en feren ús molt divers, aprofitant-los uns molt bé i d’altres tornant-los al seu senyor per por de perdre’ls. El tema no és només tenir talent, cal també saber gestionar-lo.

"La competència per al talent serà una competència global" diu David Kennedy, vicerrector de la Universitat de Brown, de Providence (Rhode Island), que ha visitat universitats europees per tal d’internacionalitzar al màxim la seva institució. El que Mackinsey va definir, a finals dels 90, com "la guerra pel talent" avui dia és una realitat amb la que han de conviure la majoria d’empreses. Recentment un alt directiu d'una prestigiosa multinacional deia que a la Xina i a la India hi havia tant talent com a Europa o més i que allà les empreses el gestionaven millor. Cal posar-se les piles i aprendre a captar i gestionar el talent per a treure-li el màxim rendiment.