Talent en temps difícils

Talent en temps difícils

Estem en temps difícils, no hi ha dubte. Temps en el que les pròpies bases de competitivitat i del model econòmic són qüestionades.

03/11/08 Antoni Abad, president de la Cecot


Tothom diu que la sortida es l’aposta pel talent però és moment també per a qüestionar què volem dir quan parlem de talent, quin és el tipus de talent que ara és necessari.
Fins fa poc, en el món empresarial, s’associava aquesta paraula amb una determinada evolució formativa i professional que és, en part, la responsable de la situació en la que ens trobem. Crec sincerament que el concepte de talent ha d’evolucionar i que la clau està en combinar adequadament l’excel·lència en el coneixement empresarial teòric i pràctic amb un tarannà que estigui presidit per l’ètica en el comportament, la cultura de l’esforç, l’austeritat en la gestió dels recursos i el compromís amb tots els stakeholders. I això em fa pensar que si alguna sortida té aquesta situació, i això ens ho hem de creure tots plegats, és mitjançant la combinació de capacitats i compromís que només el teixit empresarial que representem a Cecot pot oferir avui. Som pimes catalanes, la major part de les quals estan acostumades des de ja fa molt de temps a gestionar les seves empreses amb entorns molt competitius. Tenim el tarannà i el talent ideals per superar temps difícils. Les pimes hem de ser el motor de la recuperació econòmica catalana i per  fer-ho hem de ser més conscients que mai que apostar pel talent i el tarannà són les peces clau per a superar aquesta situació i progressar. Per aquest motiu, la detecció, selecció i promoció de professionals brillants i compromesos es torna tasca col·lectiva i reglada en les empreses.

Cal alimentar el talent, fer-lo créixer a partir d’una bona formació i aconseguir que sigui adaptable al context actual, en l’entorn canviant de la societat del coneixement. Entendre les noves generacions, preveure què es necessitarà en el futur i analitzar on es troben les principals dificultats. I també cal apostar per un tarannà més compromès amb l’entorn que envolta les nostres empreses.

El talent és el lema de la 14 Nit de l’Empresari perquè la gestió del talent és el repte més important que tenim per endavant en els propers anys. La nostra societat té poques sortides més que apostar decididament pel teixit empresarial que li és més propi.