Talent i treball

Talent i treball

Mary Kay Ash va néixer el 12 de maig de 1918 a Hot Wells, Texas. La seva infantesa va ser molt difícil i solitària, ja que la seva mare treballava 14 hores diàries en un restaurant mentre ella havia de cuidar el seu pare, que estava malalt.

03/09/08 Antoni Abad, president de la Cecot


Ja adulta, va treballar en diverses empreses de venda directa fins l’any 1960, amb un considerable èxit com a venedora i formadora.
Frustrada perquè no l’havien tingut en compte en successives promocions en favor dels homes, es va retirar pensant en escriure un llibre per ajudar a les dones en el món laboral.
Als 45 anys va convèncer al seu marit perquè dediquessin tots els seus estalvis a la creació d’una empresa de cosmètics. L’empresa, anomenada “Mary Kay Cosmetics”, va començar amb una inversió de 5.000 dòlars i va créixer molt ràpidament. En només 15 anys la modesta botiga inicial a Dallas es va convertir en una corporació amb unes vendes superiors als 950 milions de dòlars i en la primera empresa gestionada per dones inclosa en la borsa de valors de Nova York.

Ella va ser la constructora d’una nova cultura corporativa basada en l’educació, la participació i la preparació de la dona, i va inspirar a moltes venedores dels seus productes a convertir-se en petites empresàries. Avui dia Mary Kay Inc. està present a 37 països amb una facturació anual que supera els 3.200 milions de dòlars.

A banda del fet que la seva història és interessant per sí mateixa, vaig pensar en dedicar-li aquestes línies a la Mary Kay després de llegir la següent reflexió, que va deixar en un dels seus nombrosos escrits: “Els que tenen èxit no són aquells beneïts per la naturalesa amb els talents més excelsos, sinó la gent que el talent que té en néixer, el cuida, treballa per a desenvolupar-lo i perfeccionar-lo i, sobretot, l’utilitza amb perseverança per aconseguir els seus objectius”. El talent no serveix de res si no es cuida i es treballa contínuament i, molt recentment, hem tingut experiències properes en el món de l’esport que ens ho posen clarament de manifest.