Els Plans Generals de l'Estat penalitzen Catalunya

Els Plans Generals de l'Estat penalitzen Catalunya

L’incompliment reiterat d’obligacions, ens porta a qüestionar l’autoritat de les Administracions Públiques que són molt estrictes amb empreses i ciutadans però molt permisives respecte de les seves pròpies obligacions.

05/04/12


Des de la patronal Cecot veiem amb molta preocupació els Pressupostos Generals de l’Estat presentats pel Ministre Montoro, pel que fa referència a Catalunya, l’Estat torna a incomplir les seves obligacions vers Catalunya en relació a la Llei orgànica de l’Estatut d’Autonomia.

Podem arribar a entendre que el Govern justifiqui la reducció del dèficit públic com a eix principal en l’elaboració d’aquests pressupostos però insistim en la necessitat de complir amb els compromisos adquirits que a dia d’avui suposen la pèrdua de prop de 1000 milions d’euros en els dos últims anys per Catalunya, segons la disposició addicional tercera dels pressupostos del 2009-2010, i això té una repercusió directa en la reactivació econòmica del nostre país. Catalunya suposa el 20% de les exportacions espanyoles, no té sentit deixar d’invertir en territoris amb capacitat per innovar i exportar.

La contribució de Catalunya al PIB espanyol és del 18% i des de la Cecot considerem que la retallada en els PGE no té en compte el pes relatiu de Catalunya a l’hora de plantejar la reducció d’inversió (una inversió només de l’11,1% a Catalunya per aquest any)  i concretament en obra pública i infraestructures. Aa més de ser injustes, les retallades en aquest capítol suposaran la destrucció d’ocupació en el sector de l’obra pública i endarreriran encara més la reactivació econòmica que podrien comportar les infraestructures indispensables de connexió amb el port i l´aeroport de Barcelona, entre altres.   

L’incompliment reiterat d’obligacions dels Governs vers l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ens porten  a qüestionar l’autoritat de les Administracions Públiques que són molt estrictes amb empreses i ciutadans però molt permisives respecte de les seves pròpies obligacions. A les empreses o ciutadans no ens permeten fer moratòries de dos anys en les obligacions tributàries.