L’acord social i econòmic retorna la confiança al món econòmic i empresarial

L’acord social i econòmic retorna la confiança al món econòmic i empresarial

Imatge de la signatura de l´Acord Social Econòmic (Font: Moncloa)
Valorem molt positivament l’acord assolit per agents socials i Govern i creiem que obre la porta a un diàleg permanent per iniciar les reformes estructurals pendents i començar a concretar-les.

03/02/11


 

Des de la Cecot valorem molt positivament l’acord social i econòmic assolit el dimarts 1 de febrer a la tarda per patronal, sindicats i Govern, no només per considerar-lo un exercici de responsabilitat necessari per la recuperació del país, sinó també per la injecció de confiança a empresaris, treballadors i a la població en general que són els factors clau pel canvi de percepció.

 

L’acord social i econòmic, signat públicament el dimecres 2 de febrer, ajudarà també a recuperar la confiança dels mercats exteriors fent desaparèixer les actuals incerteses i les pors, autèntics frens al desenvolupament econòmic del país. L’acord suposa alliberar aquests frens per assolir la recuperació econòmica.

 

Després de més de tres anys reclamant, des de la nostra patronal,  un gran pacte nacional per dur a terme les moltes reformes estructurals necessàries en aquest país, s'han posat les bases per un periode de diàleg i de consens que ha d’anar desenvolupant-se al llarg dels propers mesos. Tant la situació del nostre país, com el marc econòmic o la presió internacional així ho requerien i la responsabilitat dels agents socials ha permès, finalment, que això sigui una realitat.

 

Aquest acord obre la porta a una mesa de treball permanent per continuar desplegant i concretant els compromisos assolits. Fins ara els plans de xoc per superar la situació econòmica impulsats pel Govern central han demostrat una eficàcia limitada. El text de l’acord comença a plantejar i concretar temes estructurals importants com les relacions laboral, la indústria i l´energia i és un pas important pel futur del país. Per fi tenim marc de diàleg per fer les reformes pendents.

 

És un pas important i és un primer pas. Probablement, moltes de les mesures que recull l’acord s’hauran d’anar corregint però el propi acord concreta mecanismes a curt termini que permeten fer ajustos i correccions a temps per assolir els objectius fixats.