Cal doblar el percentatge de la fuga dels nostres talents a l´exterior

Cal doblar el percentatge de la fuga dels nostres talents a l´exterior

Imatge lliure de drets - Corbis Super RF -
A través de la Fundació Cecot Persona i Treball hem analitzat la sortida del jovent qualificat en recerca d’un lloc de treball fora del país.

22/07/11


 

L’Observatori de l’Actualitat Laboral realitzat des de la nostra Fundació Persona i Treball, ha publicat aquesta setmana l’estudi “El talent jove busca feina a l’estranger” que analitza el gruix de joves que resideixen fora d’Espanya; així com els joves que marxen, les seves característiques i destinacions.

 

Les dades evidencien que, a Espanya en general i a Catalunya en particular, en els darrers anys hi ha hagut un augment de la gent jove i formada que marxa, i un augment d’aquest perfil que afirma estar disposat a marxar; i, finalment, un major ús dels programes europeus i internacionals d’intercanvi tant a nivell laboral com formatiu.

 

Les valoracions que en treiem d´aquest estudi són que:

  • Tot i l’increment de la sortida de talent, els joves retornen. El jovent torna al país amb un bagatge experiencial i laboral.
  • Cal potenciar que el jovent marxi a l’estranger, doblant el percentatge de joves residents a l’exterior fins a un 5%.
  • Cal establir ponts de col·laboració i convenis internacionals per fomentar els períodes d’stage de joves a l’estranger; mentre en paral·lel, es creïn les condicions per tal que aquests joves tornin al nostre país.
  • A més de facilitar convenis per fomentar les estades de joves a l’estranger, cal atreure talent estranger cap al nostre país. Aquests intercanvis ajudaran l’empresa a internacionalitzar-se.
  • La internacionalització i la globalització és un dels eixos estratègics de la nostra economia, per això calen ponts bilaterals d’intercanvi de talent entre països. Aquests intercanvis obriran les nostres empreses al món.
  • Els convenis han de tenir en compte l’esfera formativa mitjançant els stage de pràctiques professionals; i l’esfera laboral mitjançant el foment d’eines d’intermediació laboral com les borses de treball.

 

Descarregueu-vos aquí l’estudi “el talent jove busca feina a l’estranger”.

Consulteu aquí les dades del segon Observatori de l’Actualitat Laboral.