Demanem a tots partits de l'arc parlamentari català coratge polític per desenvolupar les grans reformes pendents

Demanem a tots partits de l'arc parlamentari català coratge polític per desenvolupar les grans reformes pendents

Fotografia de l
Expressem el nostre total respecte al resultat dels comicis realitzats el dijous 21D que, a més, va batre rècord en participació ciutadana amb més d'un 82% del cens.

22/12/17


Des de la Cecot insistirem a les forces polítiques amb representació al Parlament que arribin a pactes i consensos en l’àmbit econòmic en base a generar competitivitat empresarial perquè aquesta es traduirà en progrés i en benestar social per al país.

La ciutadania ja s’ha expressat massivament a les urnes, ara toca als polítics desenvolupar els seus compromisos i programes.

 

Tal com vam expressar en un comunicat anterior, l’excepcionalitat del context econòmic, social i polític que està vivint Catalunya ha marcat el desenvolupament de les eleccions del 21D. I la dada històrica del 82% de participació ciutadana en unes eleccions demostra la transcendència que tenien per als ciutadans catalans.

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, la Cecot els demanem coratge polític i diàleg per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit. Per això és important que el marc de relacions institucionals sigui més estable i des de la base d’un respecte mutu. Insistim que els conflictes polítics s’han de resoldre des de la política.

D'altra banda, per assolir l’estabilitat, primer s’ha de restablir la normalitat en el funcionament de les institucions catalanes i entenem que la prioritat del nou Govern ha de ser la de treballar per millorar la competitivitat-país i, per fer-ho, entre altres coses, cal que impulsi les reformes estructurals pendents. És necessari que els nous governants siguin conscients del valor competitiu del temps i que fer les coses ràpid i bé, no està renyit. Des del sector empresarial n’estem convençuts perquè forma part de la nostra gestió diària. I en aquest sentit, des de la Cecot oferim col·laboració i recordem al nou Govern que és necessari que política i empresa estiguin alineades en termes de prioritats i presa de decisions.

Els representants empresarials, ja ho hem manifestat moltes vegades, volem ser agent actiu en la definició dels pactes. Per tant, des de la Cecot insistirem a formar part en les reflexions i plantejaments de país que tinguin a veure amb àmbits empresarials.

Recordem als partits polítics que tenen sobre la taula un document de mesures i propostes empresarials, que els vam lliurar abans de començar la campanya electoral, on reclamavem la posada en marxa de reformes pendents per fer un país altament competitiu i socialment cohesionat.

Descarregueu aquí el document íntegre