Des de la Cecot ens oposem a la vaga general del 29M

Des de la Cecot ens oposem a la vaga general del 29M

Considerem que no hi ha motius suficients com per aturar el país ara que el context econòmic és tan desfavorable.

27/03/12


 

A la patronal Cecot ens oposem a la vaga general convocada pels sindicats UGT i CCOO el proper dijous perquè considerem que no hi ha motius suficients com per aturar el país ara que el context econòmic és tan desfavorable i creiem que no és moment per dur-la a terme.

 

Des de la Cecot hem demanat al Govern, reiteradament, la posada en marxa de mesures destinades a la creació de teixit empresarial i, per tant, d’ocupació i de generació de riquesa. I entenem que aquest hagi prioritzat mesures dirigides a la reducció del dèficit però comença a ser urgent reactivar l’economia amb mesures d’accés al finançament i mesures que ajudin a la creació d’empreses i l’autoocupació, i així els ho hem transmès.

 

El text de la Reforma Laboral proposat pel Govern està en tràmit parlamentari i, per tant, en període d’acceptació d’esmenes per corregir aquells aspectes que els representants patronals i sindicals considerin necessari incloure. [Podeu consultar aquí el document d’esmenes que vam presentar al Parlament el dijous 22 de març]. Des de la Cecot entenem que la Reforma Laboral no generarà ocupació a curt, tampoc respon a les necessitats de crear un marc legal propi per autònoms, micro i pimes diferenciat de les grans empreses, tal i com tenen a Alemanya, però és un primer pas que trenca l’immobilisme dels últims anys i pretén flexibilitzar l’actual marc laboral.

 

Així doncs, en uns moments on la crisi està provocant el tancament d’empreses, la destrucció d’ocupació i la dificultat de reactivar l’activitat, la vaga general del 29 agreujarà encara més la pèrdua de competitivitat del país. La imatge internacional d’Espanya, ja prou deteriorada pels incompliments pressupostaris, es perjudica addicionalment per aquesta vaga amb afectacions constatables a la ocupació i a l’activitat empresarial.

 

Des de la Cecot respectem el dret a vaga per part dels treballadors, de la mateixa manera que demanem que es respecti el dret al treball. En aquest sentit, recomanem que es faci tot el possible perquè el proper dijous tot transcorri amb la major calma possible, evitant qualsevol tipus de conflicte. Aconsellem a les empreses i autònoms associats l’apertura dels centres d’activitat i que, en cas d’incidències, us poseu en contacte amb el 112 per realitzar les denúncies pertinents.

 

Per la nostra part, hem demanat reforçar la vigilància en polígons industrials i zones on la densitat d’empreses és més elevada. A més, estarem en contacte permanent tant amb la Delegació del Govern a Catalunya com amb el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació amb l’objectiu d'informar sobre les possibles incidències que puguin derivar-se de l'acció dels piquets.

 

Igual que per les vagues generals convocades en anys anteriors, hem preparat un dispositiu informatiu a empreses i a mitjans de comunicació a través del web corporatiu. Durant tot el dijous 29 mantindrem un servei d’atenció a l’associat i d’informació per tal de conèixer l’abast de la convocatòria i  les incidències que les empreses puguin trobar-se en el desenvolupament de la seva activitat.