Valoració de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut de Catalunya

Valoració de la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut de Catalunya

Logo Cecot
En relació a la sentència dictada ahir pel Tribunal Constitucional sobre l´Estatut de Catalunya i, més enllà d’una anàlisi aprofundida de la retallada del text, hi ha dos elements que des de la Cecot entenem que no s’haurien d’haver produït.

29/06/10


D’una banda, no té sentit que un Tribunal pugui modificar la voluntat expressada lliurament pel poble de Catalunya, una voluntat aprovada al Congrés i per referèndum. Aquest sistema aporta desafecció i posa de manifest que s’ha de corregir tots els mecanismes que ens regeixen actualment.

D’altra banda, les lleugeres millores econòmiques de finançament per Catalunya i les seves inversions, que suposaven el text, han quedat retallades per la sentència que ha dictat el Tribunal Constitucional, fins i tot aquelles que suposaven certa correcció de l’equitat fiscal i financera.

Si ens retallen finançament, i ja estavem mal dotats, i teniem discriminació i balances fiscals tan negatives, això ens perjudica encara més. Però hi ha una altra part de feina interna a l’hora de recuperar competitivitat. Una feina interna que passa per reduir l’absentisme, millorar la formació, els valors, les actituds,  i tantes coses que són deures interns. Per tant, aquest esperit de superació ha de sortir a relluir més que mai i per part de tothom. No és només un tema de polítics o d’empresaris. Qualsevol ciutadà hem de donar el millor de nosaltres mateixos.

És per aquest motiu que la Cecot s’ha sumat aquest matí a la crida i mobilització que han fet el Govern, forces polítiques i socials d’aquest país prevista pel dia 10 de juliol.