Procés de renovació a Foment del Treball Nacional

Procés de renovació a Foment del Treball Nacional

Fotografia d´Antoni Abad, president de la patronal Cecot
Una gran majoria de l’empresariat català desitja un canvi en el funcionament i projecció de Foment i vol una renovació en la línea de la modernització, el lideratge social i la visió de futur.

24/09/10 Antoni Abad, president de la patronal Cecot


 
 
 
Amb aquesta premisa des del comitè executiu de la Cecot hem estat treballant l’últim any juntament amb d’altres entitats i empresaris amb un objectiu clar, el de provocar el canvi de manera evolutiva des de la unitat.
 
Com una de les màximes impulsores de la renovació, la Cecot comparteix totalment els principis i la filosofia que aquest grup ha expressat: lideratge (creant opinió pública), transparència en la presa de decisions (internament i amb altres institucions), més participació i debat, independència institucional, cooperació amb institucions i empreses, internacionalització, excel·lència dels processos interns, eficiència per ajudar les empreses a ser competitives i més proactivitat en fer propostes de transformació del país.
 
Les eleccions esdevenen una magnifica oportunitat per poder instal·lar i implementar aquest camí de renovació dins de Foment però alhora   aquest objectiu no es incompatible en intentar preservar i potenciar les possibilitats de que el President de Foment pugui liderar l’organització cúpula de l’empresariat espanyol. La clau de l’èxit i de la compatibilitat d’ambdós objectius és la unitat.
 
En aquest sentit, vaig ser promotor de que aquest grup renovador fixes un camí d’assoliment del seus objectius basat en una negociació i possible pacte amb l’actual president de Foment que possibilités la seva acceptació i assumpció de la renovació, i des de la unitat, mantenir i fins i tot reforçar les possibilitats d’aconseguir la presidència de la CEOE, fet que també, sens dubte, beneficiaria al nostre empresariat.
 
El pacte no és simplement una il·lusió compartida per molts sinó que  avui és una  realitat. Hem aconseguit un compromís sòlid per la renovació amb el President Rosell que des de la unitat no excloent, possibilitarà la implementació d’aquests objectius de modernització i renovació en el sí de Foment tot reforçant, des de la unitat, aquesta projecció de Foment en el lideratge de l’empresariat espanyol.