Un vot de confiança al nou Govern

Un vot de confiança al nou Govern

La proposta “d’un Govern dels millors” promulgada per Mas i que es va concretar dimecres 29 amb la presa de possessió del càrrec dels nous consellers, fa que la Cecot doni un vot de confiança al nou executiu català.

28/12/10


 

La Cecot valora positivament la proposta de constituir un executiu de professionals reconeguts, amb experiència en la gestió i coneixement de les àrees que hauran de dirigir promoguda pel nou President de la Generalitat, Artur Mas.

 

“Tenir al capdavant persones expertes que dirigeixin experts és el que hem reclamat en més d’una ocasió”. Per tant, incloure persones independents, amb talent, i provinents d’altres formacions polítiques, ajudarà a crear un equip de Govern amb molt potencial per assolir resultats. El fet que Mas hagi integrat persones d’àmbits i cercles diferents entenem que pot ser altament positiu per al país i per una de les reclamacions històriques de l’àmbit empresarial per esdevenir més eficients i més eficaços: la simplificació administrativa i la reforma de la funció pública.

 

El nou Govern haurà d’ajudar a desencallar els dos principals problemes que pateixen les pimes en aquests moments que són la manca de finançament i l’augment de la morositat. Pensar en clau pime és important a l’hora de plantejar noves mesures i propostes per sortir de la situació d’estancament econòmic actual. De la crisi, o sortim amb les empreses o no en sortim. Les empreses són generadores d’ocupació i de riquesa, per tant, cal ajudar el teixit empresarial a desenvolupar-se, créixer i internacionalitzar-se. Les conselleries encapçalades per Andreu Mas-Colell i per Francesc Xavier Mena són clau per alnou Govern. Mas-Colell té una dilatada experiència en l’àmbit econòmic internacional i compta amb un prestigi a l’exterior que, donada l’actual situació, esdevé un gran actiu per atraure inversió estrangera i aconseguir crèdit internacional pel deute català.  En el cas de Mena, una persona referent al món econòmic que pot definir l’estratègia de futur empresarial del país, serà important l’equip de col·laboradors que tingui al capdavant de les múltiples àrees que configuraran aquesta gran conselleria. Una tercera figura que destaquem és la de Lluís Recoder al capdavant d’obra pública. Donada la seva experiència a Madrid en l’àmbit de les infraestructures així com la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Sant Cugat pel que fa a la reestructuració de processos administratius i la transparència en la gestió, pot contribuir a impulsar la reforma de la funció pública que tan s’ha demanat des del teixit empresarial.

 

Tresprofessionals de referència i de reconegut prestigi en l’àmbit econòmic i en l’empresarial, que entenem seran capaços de marcar grans línies de treball i que desitgem que, com en les seves etapes anteriors, obrin ponts de diàleg amb el sector empresarial per poder desenvolupar mesures i propostes en benefici del país.

 

En aquest sentit, des de la Cecot estem esperant l’ocasió per saludar el nou Govern i posar-nos mans a l’obra per tal de fer avançar el sector empresarial català i fer-lo més competitiu.