Valoració de la Cecot sobre el resultat del 'Brexit'

Valoració de la Cecot sobre el resultat del 'Brexit'

Teamwork Hands Stock (Font: freedigitalphotos.net by lekkyjustdoit)
Davant la decisió dels ciutadans britànics de sortir de la UE, des de la Cecot considerem que tal resultat ha de servir com una oportunitat per realitzar profundes reformes i construir uns Estats Units d'Europa altre cop il·lusionants.

27/06/16 Antoni Abad, president de la Cecot


En conseqüència al mandat del poble britànic s'haurà de fer una negociació equitativa amb el Regne Unit amb la perspectiva de conviure tots com europeus que som. Així, incentivarem refer una Europa veritablement federal i plural.

El concepte d'Europa en si mateix és bo, així doncs, la voluntat és aprofitar el moment reaccionant com a integrants del col·lectiu. La necessitat de visions i lideratges amb perspectiva europea única esdevé clau pel plantejament referit a com refer una Europa diferent i interessant. 

En aquest cas, el tema central i de màxima preocupació resulta ser la forma de la reconstrucció. En l'àmbit geopolític, cal una Europa consolidada davant dels altres grans blocs econòmics.

Des de l'entitat empresarial hem apostat sempre per aconseguir que la Unió Europea defineixi un espai únic al món de justícia social i convivència multicultural. Situació per la que encara s'ha de treballar, i molt, valorant com ha anat tota la gestió de la crisi dels refugiats. En conclusió, es posa en relleu la necessitat de més i millor política.