"Fer política sense polítics no ho enteníem, però a partir d'aquí, el moment és tan excepcional que ja no entrem en la fórmula"

"Fer política sense polítics no ho enteníem, però a partir d'aquí, el moment és tan excepcional que ja no entrem en la fórmula"

Fotografia d
Antoni Abad en declaracions a Europa Press - "El 28S ja veurem què passarà, però el que ja sabem és que l'immobilisme no ens convé".

27/07/15


BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha considerat que la fórmula escollida pel president de la Generalitat, Artur Mas, de configurar una llista conjunta amb CDC, ERC i entitats per concórrer a les eleccions del 27S respon a l'excepcionalitat del moment polític: "El moment és tan excepcional que no entrem en la fórmula".
 
En una entrevista d'Europa Press, Abad ha afirmat que el factor que desconcertava més als empresaris era el fet que es presentés una llista sense polítics: "Fer política sense polítics no ho enteníem, però a partir d'aquí, el moment és tan excepcional que ja no entrem en la fórmula".
 
Abad ha subratllat que Cecot sempre ha defensat el "dret a ser consultats", ja que ha sostingut que la situació actual no és sostenible perquè té manques democràtiques i falta de competitivitat per a les empreses, entre altres aspectes que s'haurien de millorar.
 
"Han de passar coses? Sí. Perquè que no passin coses no ens convé", ha argumentat Abad, que ha criticat l'immobilisme que regna a Espanya des de la Transició.
 
"Des de la Transició no es dialoga. Ens queixem de l'immobilisme. El 28S ja veurem què passarà, però el que ja sabem és que l'immobilisme no ens convé", ha afegit.
 
PREOCUPACIÓ PER LA FALTA DE DIÀLEG
 
Ha admès que existeix un punt de preocupació entre els cercles empresarials "perquè si això es fa dialogant és una cosa, i si es fa des de la radicalitat màxima, les coses es fan més complicades per a tothom".
 
Abad ha assenyalat que el que genera més incertesa és com es dissenyarà un eventual nou país i "amb quin punt de diàleg o hostilitat".
 
"Aquí és on la incertesa és major, i tanta responsabilitat tenen uns com uns altres, en el grau de fricció i incertesa", ha afegit, el president de la patronal vallesana.
 
Abad ha defensat que el que fa falta és "un país nou en termes de modernitat, competitivitat, de millor gobernançaa i més qualitat democràtica", la qual cosa es pot fer encara que no hi hagi un nou país i en el que han de participar els empresaris.

(EUROPA PRESS CATALUNYA)