La supressió de l'IAE: objectiu patronal

La supressió de l'IAE: objectiu patronal

No tothom és coneixedor que en els seus orígens l'IAE va ser concebut com un impost censal (una particularitat que podia tenir el seu interès, sempre que les quotes fossin realment mínimes).

27/04/07 Antoni Abad, president de la Cecot


Però, malauradament, els ajuntaments, llavors amb greus problemes de finançament, i l'estat hi van veure una solució per donar cobertura financera als compromisos incomplets amb les hisendes locals. Van convertir l'IAE en un impost eminentment recaptatori, totalment arbitrari i injust. Posteriorment, quan tots els empresaris
vàrem protestar mitjançant les organitzacions empresarials, els legisladors varen reconèixer la injustícia d'aquest impost però (amb les administracions públiques, lamentablement, sempre hi un "però"), com encara no havien solucionat els problemes de finançament local, varen deixar exemptes d'aquest impost les empreses més petites i, alhora, varen compensar amb escreix aquesta pèrdua d'ingressos apujant l'IAE a les mitjanes i a les grans. Finalment, a la injustícia intrínseca de l'impost , gravar l'activitat econòmica com el seu propi nom indica, varen afegir una segona injustícia: la que representa el greuge comparatiu entre dues empreses que es dediquen al mateix i que són tractades fiscalment de forma diferent per qüestions de dimensió, encara que la petita guanyi més diners que la gran. l'IAE continua essent un impost profundament arbitrari, obsolet i més injust que mai. L'IAE ha de desaparèixer i som totalment contraris a la seva reconversió parcial en un impost que s'incrementa en funció de la facturació de la totalitat de l'empresa, tingui els
centres de treball que tingui.

No obstant, som conscients que la retirada de l'IAE perjudicaria el finançament dels ajuntaments i Cecot considera que aquests han de comptar amb els recursos suficients per dur a terme la seva gestió. És evident que cal, des de ja fa massa temps, la reforma de la Llei d'Hisendes Locals. La supressió de l'IAE podria ser el detonant.

Mentre aconseguim l'abolició de l'IAE, i en consonància amb el nostre innat esperit pragmàtic, hem fet propostes de mesures concretes de bonificació als ajuntaments. Per exemple, hem proposat la bonificació del 50% de la quota de l'impost per la creació d'ocupació, per a totes aquelles empreses que hagin incrementat la mitjana de la seva plantilla en un mínim del 5% respecte a l'existent a l'exercici anterior, sense limitar la contractació a un determinat tipus de relació laboral.

En aquest camí, a finals de 2005, Cecot va fer un primer comunicat als alcaldes de la província de Barcelona amb un seguit de propostes per millorar la competitivitat de les empreses i la creació d'ocupació tot relacionant-ho amb l'IAE.

Les respostes, per part de la majoria dels ajuntaments, van ser positives i de manual: es van comprometre a estudiar la viabilitat de la proposta i van confirmar que ho tindrien en compte en el moment de la revisió de les ordenances municipals. Ajuntaments com el de Badalona o el de Sant Esteve de Sesrovires han desestimat la proposta. Altres com els de Terrassa, Sant Cugat del Vallès o Navàs han aplicat certes mesures en els seus municipis. Sensibilitat molt baixa, en conjunt. Nosaltres seguirem persistint en la idea que la política fiscal ha d'ajudar les empreses més competitives, que són les que tenen més capacitat per crear riquesa per a la societat. I prou d'IAE.