Demanem al futur Govern coratge polític per desenvolupar les grans reformes pendents

Demanem al futur Govern coratge polític per desenvolupar les grans reformes pendents

Font: Parlament de Catalunya
Insistirem a les forces polítiques parlamentàries que arribin a pactes i consensos en l'àmbit econòmic en base a generar competitivitat empresarial perquè aquesta es traduirà en progrés i en benestar social per al país.

28/09/15


·         Com a signants del Manifest del Far, expressem el nostre total respecte al resultat dels comicis realitzats el 27S que, a més, va batre rècord en participació ciutadana amb més d’un 77% del cens.

·         La ciutadania ja s’ha expressat massivament a les urnes, ara toca als polítics desenvolupar els seus compromisos i programes.

 

Tal com vam expressar en un comunicat anterior, l’excepcionalitat del context econòmic, social i polític que està vivint Catalunya ha marcat el desenvolupament de les eleccions del 27S. I la dada històrica del 77% de participació ciutadana en unes eleccions demostra la transcendència que tenien per als ciutadans catalans.

 

Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, els demanem coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit. Per això és important que el marc de relacions institucionals sigui més estable i des de la base d’un respecte mutu.

 

Entenem que la prioritat del nou Govern ha de ser la de treballar per millorar la competitivitat-país i, per fer-ho, entre d’altres coses, cal que impulsi les reformes estructurals pendents. És necessari que els nous governants siguin conscients del valor competitiu del temps i que fer les coses ràpid i bé, no està renyit. Des del sector empresarial n’estem convençuts perquè forma part de la nostra gestió diària. I en aquest sentit, des de la Cecot oferim col·laboració i recordem al nou Govern que és necessari que política i empresa estiguin alineades en termes de prioritats i presa de decisions.

 

Recordem als partits polítics que tenen sobre la taula un document de mesures i propostes empresarials, que els vam lliurar la setmana anterior als comicis, on reclamàvem la posada en marxa de reformes pendents per fer un país altament competitiu i socialment cohesionat.

 

Descarregueu aquí el document íntegre.