La Cecot considera satisfactori el resultat de la cimera catalana

La Cecot considera satisfactori el resultat de la cimera catalana

Assistents a la Cimera - (Sala de premsa Generalitat de Catalunya)
La patronal catalana qualifica la cimera de punt de partida necessari per acabar desenvolupant mesures estructurals. (Foto: Generalitat de Catalunya)

25/03/11


 

La Cecot donarà suport al desenvolupament dels sis grans acords als que s’ha arribat avui mitjançant la presentació d’un paquet de mesures alineades amb els objectius d’aquests acords.

 

La patronal catalana Cecot considera que la cimera promoguda avui pel Govern de la Generalitat ha estat punt de trobada i reflexió necessari per donar continuïtat a la voluntat de consens assolida a l’Acord Estratègic al que van arribar l’anterior Govern i els agents socials.

 

A partir d’aquí, la Cecot entén que la d’avui ha estat una fita per començar una nova etapa i poder assolir compromisos que permetin treballar a futur. “Hi ha temes molt estructurals i de calat que caldrà baixar i anar concretant però sempre és necessari un punt de partida i aquest, entenem, ha estat l’objecte de la cimera d’avui”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot.

 

De fet, el propi document del CAREC és una base de sortida per poder començar a treballar. Hi ha moltes coses a fer que no estan recollides en l’informe elaborat per aquest Consell Assessor, ni pel document final presentat pel Govern a la cimera, però la Cecot valora l’esforç de proposar eixos necessaris per la recuperació econòmica i posar-los a debat. La pluralitat de visions aportades pels diferents participants a la cimera sobre les mateixes qüestions encara donen més valor a aquesta trobada i posa de manifest la necessitat d’arribar a consensos, tot i que siguin mínim com els d’avui, perquè el país pugui sortir guanyant.

 

Abad es mostra satisfet amb el resultat de la trobada d’avui i afirma que “des de la nostra patronal continuarem fent arribar propostes al Govern en benefici d’autònoms, microempreses i pimes. Propostes que ajudin a definir una política industrial, que millorin infraestructures, que flexibilitzin l’actuació del marc laboral, que incideixin en l’educació i la formació que són clau pel futur del país, que facilitin l’accés al finançament i, en definitiva, propostes encaminades a la creació d’empreses i a la consolidació i creixement de les actuals per tal de recuperar gran part del teixit empresarial perdut. “Només fent créixer la base empresarial podrem tornar a generar riquesa i, en conseqüència, més llocs de treball. L’esperit emprenedor, des del punt de vista de la Cecot, és i ha estat sempre un factor clau per al desenvolupament econòmic i empresarial del país. Aquest esperit que vol promoure el Govern i els agents socials, juntament amb el mix de polítiques presentades, és un fet important per sortir de la situació econòmica en la que estem. Això, sumat a la necessària posada en marxa de mesures i acords que flexibilitzin la dinàmica d’autònoms i pimes, ens fa pensar en una nova etapa de manera més optimista”, conclou i afegeix, “ i, fins i tot, el fet que alguns dels acords impliquin línies de treball on no tenim competències, entenem que és positiu. Promoure reformes que tenen impacte a la nostra economia des d’un àmbit més enllà de l’autonòmic també és bo i comporta un compromís important per al nostre país”.

 

La Cecot farà costat al Govern en el desenvolupament de mesures que ajudin a assolir els objectius dels acords tancats avui a la cimera.