Nous Professionals 2011 - El nostre futur està a mans dels nostres joves

Nous Professionals 2011 - El nostre futur està a mans dels nostres joves

Alumnes d´FP mirant la mostra de projectes
La sisena edició de la Nit dels Nous Professionals ha comptat amb la participació de 750 alumnes d’arreu de Catalunya que han presentat un total de 250 projectes, de 54 centres formatius.

17/06/11


 

Durant els últims anys des de la Cecot, concretament des de la comissió de la FP, s’ha treballat molt intensament en l’apropament entre el món empresarial i el formatiu, i hem aconseguit èxits: els convenis d’alternança amb diferents sectors empresarials com el metal·lúrgic o la posada en marxa de nous cicles formatius demandats per l’empresariat aquest últim any. Ara ens hauríem de focalitzar en reforçar aquest nou model, tenint en compte les experiències i realitats que en el camp de la FP tenim a d’altres països europeus.

 

Des de la Cecot considerem que encara queda molta feina per fer, però la iniciativa de la integració dels tres subsistemes d’FP (reglada, ocupacional i contínua) promoguda per la consellera d’Ensenyament i confiada a la Sra. Mª Teresa Casanovas, presidenta del Consell Català de la Formació Professional, present en aquesta edició de la Nit dels Nous Professionals, és un magnífic punt de partida.

 

La Comissió de la Formació Professional de la Cecot té com a objectiu l’apropament de la formació professional al sector empresarial i donat que és un procés on hi participen molts interlocutors demanem compromisos a totes les parts implicades.

 

La 6a edició de la Nit dels Nous Professionals ha tingut lloc als jardins i zona exterior del recinte de la pròpia Cecot ha comptat amb l’assistència de  M. Teresa Casanovas, presidenta del Consell Català de la Formació Professional i de Manel Pérez, regidor de l´Ajuntament de Terrassa.

 

S’han lliurat un total de 9 premis amb dotacions d’entre 600€ i 800€  i la implicació dels centres de formació professional fa que la Comissió de FP de la Cecot es proposi mantenir aquests premis i començar a preparar per al setembre la 7a edició.

 

Descarregueu-vos el resum dels projectes finalistes i guardonats aquí.