Al nou Govern li demanem reaccionar i reimpulsar tant l'activitat econòmica, com Catalunya

Al nou Govern li demanem reaccionar i reimpulsar tant l'activitat econòmica, com Catalunya

La lectura que fem del resultat electoral del 28N no pot ser altra que la que es desprèn: canvi. I ens ho hem d'agafar com una oportunitat per reaccionar i per reimpulsar l'economia i Catalunya.

29/11/10


En línia amb el que ja venim dient els últims anys, el poder reactivar l'economia i el sector empresarial és un esforç col.lectiu, que ara implica a un nou Govern però també i, sobre tot, a cadascú de nosaltres. Si col.lectivament donem el millor, ja sigui des de l'àmbit empresarial, educatiu, social, polític, econòmic, etc. segur que ens en sortirem, i reforçats. Però cal que ens hi posem quan abans i, a nivell polític, cal arribar a un gran pacte de país que ajudi a desenvolupar les reformes pendents. Retornar la confiança és un factor cabdal per millorar la situació.


Si concretem una mica més, al nou Goven, però, li demanem que pensi prioritàriament en el teixit de petites i mitjanes empreses i els autònoms, prioritzant recursos cap a la seva internacionalització i el desenvolupament de la innovació. Promovent mesures que ajudin a consolidar i fer crèixer les empreses existents, sense oblidar-se de millorar el marc de la creació de noves empreses. 

La segona cosa que esperem del nou Govern està relacionada amb la despesa pública. Li demanem prioritzar la reducció de la despesa i promoure una redefinició real de processos que derivin en l’eficiència de la gestió.