El Fòrum Cecot Rubí i l'Ajuntament de Rubí han organitzat a la Masia de Can Serra una sessió sobre les novetats fiscals del 2018

Fotografia durant la sessió de Rius a Can Serra de Rubí

La sessió ha aflorat la creixent preocupació de les empreses que afirmen trobar-se en un entorn normatiu molt complex d'entendre.

08/02/18

La Masia de Can Serra de Rubí ha acollit aquesta setmana una xerrada sobre les novetats fiscals per al 2018 de la mà de l’assessor financer de la patronal Cecot, Enric Rius.

El Fòrum Empresarial Cecot Rubí i l’Ajuntament de Rubí han estat els promotors d’una sessió on hi han participat prop més de setanta professionals del sector. En el transcurs de la ponència, Rius ha anunciat les modificacions que han tingut els diferents impostos durant l’últim any i ha destacat el fet de que s'hagin fet modificacions amb caràcter retroactiu durant el 2017, el que suposa “una pràctica que l'administració utilitza massa habitualment i que genera incertesa jurídica a les empreses”.

Per altra banda, Rius també ha explicat els canvis que hi ha hagut en relació a l'ampliació de facultats que tindrà l'Administració Tributària per tirar endavant embargaments de forma preventiva i amb més capacitat per ampliar els actius a embargar i ha analitzat els projectes de futur que es plantegen actualment en relació a la Plusvàlua Municipal i a l’IVA, a partir dels projectes que hi ha actualment sobre la taula.

Rius també ha constatat la “creixent preocupació” per part de les empreses, que es troben perdudes en un “entorn normatiu molt complex d’entendre” i la voluntat d’aquestes per “intentar que les coses es facin bé per no haver d’assumir el gran cost econòmic de no fer-ho així”.

 

Sobre el Fòrum Cecot Rubí

Cecot-Rubí representa prop de 600 empreses de Rubí, majoritàriament indústries. La Junta Directiva és molt heterogènia i està integrada per empresaris i empresàries de pràcticament tots els sectors empresarials i de diferents dimensions.

Documents relacionats