Tecnologies clau del 2012. Un element de competitivitat empresarial

Tecnologies clau del 2012. Un element de competitivitat empresarial

Innovació

Abraham Arcos, director de la Fundació Cecot Innovació

Les empreses incorporen l'evolució trepidant de la tecnologia en els seus plans estratègics com ara l'adquisició de tauletes, la impressió en 3D o els avantatges de les xarxes socials

11/05/12 · Fundació Cecot Innovació


Al 2012 s’espera que vegi la llum l’Iphone 5, que incorporant NFC pot provocar un important canvi en els sistemes de pagament al sector comerç, veurem si Steve Jobs aconsegueix a títol pòstum introduir una innovació més en el nostre món.

Però a banda de l’Iphone 5, hi ha un bon grapat de tecnologies que al 2012 poden tenir un protagonisme que impliqui innovacions importants en empreses i usuaris. A finals de l’any passat, BBC va demanar a un grup de 12 experts parlar de quines tecnologies consideraven clau pel nou any i, en resum, de les aportacions que feien aquests experts en podem detallar algunes. Xarxes Socials a les Empreses:molts experts diuen que el software empresarial del futur serà semblant a Facebook. Estem veiem com cada vegada més els directius estan superant els seus prejudicis de pensar que social networking és social not-working. Els empleats més joves es troben còmodes en entorns com Facebook, per què no aprofitar aquest coneixement i potencial per les empreses? Software fàcil i per tablets: els usuaris demanen software empresarial més semblant al software de consum. Aplicacions fàcils i que es puguin entendre amb poca formació. A més, les empreses estan adquirint tablets de forma massiva, és clau que la informació de la companyia estigui accessible des d’aquests dispositius. Impressió en 3D: els costos estan baixant molt ràpidament i sembla més propera la idea de que els consumidors puguin triar i fer dispositius i productes ells mateixos. Seguretat a les empreses: cada vegada són més les empreses que han de fer front al repte d’haver oferir accés als sistemes corporatius a empleats que porten el seus dispositius de casa (tablets, smartphones, portàtils, etc…). Aquesta tendència pot significar un estalvi de costos per les empreses a més de satisfer els interessos de l’usuari, però què passa amb la seguretat? Aquest és el repte per companyies i experts del sector TIC per aquest any. Social Media: el 2012 podem veure com moltes empreses es plantegen una estratègia Open Graph pels seus llocs web. Open Graph és un conjunt de plugins de Facebook amb els que volen socialitzar el web. A més, el 2012 podrem veure unes Olimpíades amb milions de persones fent servir Facebook i Twitter, cosa que no va passar fa 4 anys. I quin serà el proper pas? Hi ha més de 5 start-ups treballant en el desenvolupament de la social TV… Integració social media i correu electrònic: una de les evolucions del Social Media pot ser la integració entre xarxa social i correu electrònic. Google+ sembla apostar per aquesta tendència. El poder es mou de les empreses als consumidors: amb 1.700 milions de persones a les xarxes socials, les empreses han de tenir molt presents als consumidors que interactuen amb ells i els hi diuen que és el que esperen dels seus serveis i productes.

 

Abraham Arcos
Director de la Fundació Cecot Innovació