L'oficina Store Rambla d'Ègara de CaixaBank acull una nova edició del 'Cafè de la Reempresa'

L'oficina Store Rambla d'Ègara de CaixaBank acull una nova edició del 'Cafè de la Reempresa'

Fotografia durant la sessió del Cafè de la Reempresa a l'Store CaixaBank

Una trentena d'empresaris de la comarca que volen cedir el seu negoci i d'emprenedors que valoren la possibilitat de no començar una empresa des de zero van trobar-se a l'oficina de CaixaBank de la Rambla d'Ègara per conèixer Reempresa.

21/12/17 · Cecot


·         Lluís Roig, cedent de l’empresa Tèxtil Roig, va explicar la seva experiència amb el programa i va poder respondre en primera persona a les preguntes i inquietuds dels assistents a la sessió.  

 

El Centre de Reempresa de Catalunya i CaixaBank, en el marc del conveni de col·laboració que tenen per difondre la Reempresa van organitzar el passat 14 de desembre el “Cafè de la Reempresa” a l’oficina Store Rambla Ègara de la ciutat, una sessió informativa i de networking adreçada a empresaris de la comarca que volen cedir el seu negoci amb l’objectiu de donar-li continuïtat, a emprenedors que valoren la possibilitat de no començar una empresa des de zero i a empresaris que es plantegen créixer mitjançant l’adquisició d’altres empreses.

Els “Cafè de la Reempresa” son sessions informatives que cerquen establir un clima proper i informal entre els assistents, perquè puguin parlar i expressar tots aquells dubtes que es fan, de manera personal, en relació a la compra o a la venda d’un negoci. Rosa Guerrero, consultora de Reempresa a Terrassa, explica que “aquestes preguntes, temors o reflexions que els assistents sovint pensen que només es plantegen ells, quan les plantegen a persones que ja han passat per un procés de reempresa per cedir o reemprendre un negoci, s’adonen que són comunes i freqüents quan es prenen decisions en aquest àmbit”.

I quan les respostes les dona un testimoni que ja ha passat per aquesta fase, els assistents es veuen reflectits i socialitzen la seva situació. “Només així descarreguen una part de la tensió i l’angoixa que provoca prendre una decisió tan important com cedir el teu negoci o bé adquirir-ne un, i t’allibera per concentrar-te en els requisits i factors clau per definir un procés beneficiós per ambdues parts”, conclou Guerrero.

 

Cas d’èxit

Una trentena de cedents i reemprenedors van poder resoldre dubtes i inquietuds davant els consultors del programa i dels gestors de negoci de CaixaBank i van poder escoltar el testimoni del Lluís Roig, cedent de l’empresa Tèxtil Roig, SA, una indústria tèxtil amb més de 63 anys de trajectòria dins del seu sector que realitza teixits per al sector de l’entapissat adreçat a hotels, casinos, instal·lacions i decoradors.   

Per Roig, “estar acompanyat dels consultors de Reempresa durant tot el procés ens ha donat seguretat i tranquil·litat i ha permès que féssim les coses bé”. A més, el cedent de Tèxtil Roig va agrair i recomanar Reempresa tant per aquells que estan pensant en tancar el seu negoci per falta de relleu com per aquells que tenen ganes de donar continuïtat a empreses que funcionen.

El Lluís va cedir la seva empresa a un reemprenedor amb ganes de fer un canvi de vida canviant la seva feina de directiu d’una multinacional per posar-se al capdavant de l’empresa de la família Roig.  El reemprenedor va informar-se i trobar l’empresa que li interessava a través del Marketplace de la web del programa.

 

Sobre Reempresa

Reempresa (www.reempresa.org), una iniciativa de la patronal Cecot, és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la creació des de zero.

El mecanisme possibilita la venda d’una empresa existent a fi d’evitar que tot l’esforç i recursos invertits s’esvaeixin per falta de relleu empresarial, possibilitant a més que un emprenedor li doni continuïtat sense haver de passar per la fase de creació i possibilitant el manteniment dels llocs de treball i la posició de mercat existents. El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci.

Des de l’any 2011, Reempresa ha assolit prop de 1.500 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 67 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 4.500 llocs de treball a Catalunya. 

Documents relacionats