Si volem que el cotxe ens duri, l'hem de cuidar

Si volem que el cotxe ens duri, l'hem de cuidar

L'entrevista

Pasqual Moya, president del Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Terras

El president del Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Terrassa i Comarca, Pasqual Moya, ens recomana prudència a la carretera quan ens desplacem durant les vacances d'estiu. I també que, abans, un professional revisi el nostre vehicle.

03/07/14 · Pasqual Moya, president del Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Terras


Com està sent aquest any per al gremi que vostè presideix?
Doncs estem molt contents, perquè som l'únic gremi de l'àmbit de la Cecot que ha crescut aquest any en nombre d'associats. Veniem d'una davallada i ara ja en som un quatre-cents, una xifra que està molt bé.

Com s'interpreta aquest creixement?
Hem reactivat l'estratègia de captació d'agremiats, amb la incorporació d'un nou comercial i l'objectiu que conegui tot el sector. Per això, s'aprofita la proximitat del territori per dur a terme les visites porta a porta, la qual cosa està donant molts bons resultats.

L'activitat del sector, es reanima? Hi ha indicis reals de recuperació econòmica?
Sembla que sí, que hi ha una mica més d'activitat. Totes les empreses ens hem redimensionat, totes. Era impossible mantenir les estructures dels anys 2005, 2006 i 2007. La davallada econòmica també ens ha afectat; els tallers no estem sols al mercat. Però ens hem adaptat a la nova situació, la gent sobreviu i funciona. I no ens hem estat quiets, perquè, per exemple, hem promogut campanyes contra els tallers il·legals i, en definitiva, contra qualsevol activitat que no compleixi els requisits de la llei. Aquesta competència deslleial és un problema molt important. Ho hem fet saber a l'Ajuntament de Terrassa i ens vam reunir amb l'alcalde Jordi Ballart per parlar-ne.

Com va anar aquesta reunió?
Molt bé. El missatge d'aquest gremi és posem fil a l'agulla perquè aquest problema afecta no solament al nostre sector, sinó a tota la societat. No pot ser que tu compleixis amb tots els requisits legals i que a la porta del costat n'hi hagi un que no. Les regles del joc han de ser les mateixes per a tothom. I el cert és que vam tenir una molt bona recepció per part de l'alcalde, i la resposta de l'Ajuntament va arribar en un termini breu de temps i va resultar molt positiva.

Mentrestant, amb les vacances d'estiu, els desplaçaments en cotxe es multiplicaran. És obvi que cal revisar-lo bé abans de sortir...
Per descomptat, però fixi's que els hàbits dels conductor canvien. Abans, les revisions es realitzaven als 3.000 quilòmetres i ara en fem als 30.000. Hi ha més conductors que abans, però, llevat d'aquells que fan molt quilòmetres per motius professionals, a alguns no els veus al taller fins als cap d'un any i mig o dos des que van venir per a l'anterior revisió.

Quins són els motius d'aquest canvi de costums?
D'una banda, hi ha fabricants de vehicles que programen les revisions amb una periodicitat determinada. I, d'altra, la crisi econòmica ha provocat prim a l'hora de cuidar el seu cotxe, perquè mantenir-lo és car. I l'hem de cuidar si volem que ens duri. Però el preu del producte és que és i el manteniment s'ha de tenir en compte. Com ha suceït amb els pisos, no ens hem de fixar en els preus de mercat, que és el que ens ha fet enganyar a tots. Jo sempre dic que no s'ha de valorar un cotxe per tot el que et donguin quan el compres, sinó pel servei que t'ofereix aquell vehicle i per la mesura en què el necessites: per anar a la feina o pel que sigui. Magrat tot, si l'automòbil te'l planteges com un element per a demostrar el teu estatus o la imatge que vols donar a l'exterior, això té un altre preu.

Són prudents avui els conductors?
Crec que sí. No es corre tant, hi ha menys sinistralitat i també existeix una major conciència general en el sentit que el cotxe s'ha de mantenir en bones condicions.


Font: Diari de Terrassa