La pujada de l’IVA afecta greument a les perruqueries i els centres d’estètica

La pujada de l’IVA afecta greument a les perruqueries i els centres d’estètica

Economia

Julián Gijón, Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya (GPIC)

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya (GPIC) lamenta la pujada del tipus impositiu del sector, del 8 al 21%, en aquests moments de poc creixement i de marges continguts.

19/07/12 · Julán Gijón, president del Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya (GPIC)


Des del Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya (GPIC), adherit a la patronal Cecot, ens mostrem molt crítics amb la pujada brusca de l’IVA que no farà més que precipitar el tancament de molts negocis.

La pujada representa uns 13 punts percentuals. Penso que el nostre sector gaudia d’un IVA reduït que vam aconseguir el 2009 amb l’objectiu de professionalitzar el sector i potenciar el seu creixement. El que no podem permetre és que ara pugi d’una forma tant brusca, s’hauria d’haver ofert un temps d’adaptació o bé una pujada esglaonada. 

Aquest sector va aconseguir l’any 2009 per un acord de l’ECOFIN (Consejo de Asuntos Económicos y Financieros de la UE) passar al tipus reduït, tot i les reticències de la majoria de països europeus que no veien clar l’objectiu de la mesura: la professionalitat i la qualitat del servei ofert. En aquests moments, no es pot afirmar que s’hagi aconseguit l’objectiu al 100% però tampoc justifica el fet d’implantar de cop un tipus tant alt, amb l’impacte directe als marges de beneficis.

La decisió està presa i poc marge tenim per aturar-la, no obstant el GPIC es mostra receptiu a qualsevol proposta que tingui com a finalitat minorar aquest cop sobretot en uns moments en els que la capacitat de consum està a nivells mínims. Des del gremi, sempre hem intentat potenciar la qualitat i la personalització del servei.

El Gremi de Professionals de la Imatge (GPIC) amb seu a Cecot, representa prop més de 100 associats i té com a objectiu defensar els interessos professionals dels seus agremiats així com oferir serveis de valor afegit.

Julián Gijón
President del Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya (GPIC)