Discurs d'Antoni Abad, president de la Cecot a la 17ª Nit de l'Empresari

Discurs d'Antoni Abad, president de la Cecot a la 17ª Nit de l'Empresari

Economia

Començo aquest parlament amb una certesa que em preocupa i molt: a ESP no es prenen decisions “estructurals”, ni les que venim proposant nosaltres ni unes altres.

22/10/11 · Antoni Abad, president de la patronal Cecot


El país segueix tenint pendent modernitzar-se, homologar-se internacionalment, fer-se adult.

En conseqüència la prioritat és desencallar aquesta paràlisi, superar l’immobilisme. Hauré d’emfatitzar quelcom essencial: hem de passar a l’acció ..... recorden, “a call for action”.

Canviem estatut dels treballadors per codi del treball. Hem de defensar el treball, prou de castes laborals.

Finançament de les empreses. Alguns van pecar i ara paguem tots. Condicionem la recuperació del sector financer a que es mantingui el crèdit a les empreses, com passa a França.

Accelerem la modernització de la funció pública i  transformem l’administració de justícia perquè avui són frens per la recuperació econòmica.  

El missatge d’aquesta Nit, el valor d’emprendre, el valor de tenir iniciativa, vol concitar el convenciment i la necessitat d’arrencar nous negocis. Està naixent un nou paradigma: de mil milions de consumidors a tres mil milions potencials; mai més fàcil connectar-se per temps i cost.

Si no volem tenir remordiments de consciència per no aprofitar les oportunitats que tot canvi de model ofereix, posem més risc a les nostres vides. Amb coratge. I saben? Amb un parell de ... perquè o innovació o col·lapse.

[Teniu la totalitat del discurs en el document adjunt més a vall].

Documents relacionats