L'Storytelling es presenta al Terrassa Aposta per l'Ocupació

L'Storytelling es presenta al Terrassa Aposta per l'Ocupació

Fotografia durant la sessió d'storytelling a la Cecot

Sessió d'storytelling a la Cecot, durant la qual es van exposar les possibilitats de la narració digital en l'àmbit de la cerca de feina.

14/12/17 · Cecot


En el marc del projecte europeu DIST, i organitzat pel Terrassa Aposta per l’Ocupació, la seu de la patronal Cecot va acollir ahir un taller d’storytelling, disciplina que posa el focus en la rellevància de la narració per a la cerca d’ocupació.

 

La narració digital és una narració personal en format digital. Així, durant el taller es van detallar diverses eines amb l’objectiu d’aconseguir feina: la narració d’històries, la narració digital, el vídeo currículum, com alleugerar l’estrès, com afrontar el fracàs, com emprendre un negoci o reemprendre’n un que ja existeix.

 

Aquestes eines van ser exposades de la mà de les experiències personals de 60 empresaris de quatre països europeus diferents (Espanya, Itàlia, Polònia i Romania), que han creat les seves empreses i continuen gestionant-les dia a dia.

 

El Terrassa Aposta per l’Ocupació és un projecte emmarcat en el Pacte per a l’Ocupació de Terrassa, i adreçat a persones de més de 40 anys, de Terrassa, que busquen feina o que volen millorar la que ja tenen. El Terrassa Aposta està impulsat per l’Ajuntament de la ciutat –via Foment de Terrassa– i hi són agents actius l’associació empresarial Cecot, i els sindicats Comissions Obreres i la UGT.

 

El projecte, amb enfocament integral, inclou actuacions d’intermediació laboral,  d’acompanyament per a la inserció, de suport psicològic, així com de formació per a la requalificació per incrementar l’ocupabilitat dels usuaris, ja sigui per compte d’altri o per compte propi.

 

Els objectius del Terrassa Aposta per l’Ocupació són impulsar el treball en xarxa per atendre les noves necessitats creixents al municipi; oferir un servei de tutoria i seguiment integral personalitzat en funció de la situació econòmica, psicològica i laboral dels usuaris; donar eines per a millorar l’apoderament psicosocial i la capacitat de resiliència de les persones ateses; oferir eines d’orientació laboral adaptades a nous entorns TIC; formar els usuaris en sectors emergents o generadors d’ocupació; assessorar els usuaris per trobar formules d’ autoocupació que s’adaptin al seu perfil i expectatives professionals –emprendre o reemprendre un projecte empresarial, així com altres formules jurídiques com cooperatives o el treball autònom.

Documents relacionats