La Cecot demana al govern que respecti el termini acordat per aplicar el nou model de finançament

La Cecot demana al govern que respecti el termini acordat per aplicar el nou model de finançament

Economia

Davant els actuals debats polítics sobre els detalls i dates d’aplicació del nou model de finançament per Catalunya, la Cecot ha manifestat públicament la necessitat de respectar el termini acordat pels governs central i autonòmic.

27/06/08 · Cecot


Un termini pactat pel 9 d’agost i que, tal i com es va aprovar a finals de l´any passat, faci que el nou sistema de finançament sigui efectiu a partir de 2009.  

L’aspiració de l´empresariat català és el d´aconseguir, finalment, un model de concert econòmic com el que tenen per exemple a Navarra, però hem de ser conscients que, ara per ara, només podem negociar per aconseguir una correcció parcial del dèficit econòmic que pateix Catalunya des de fa uns anys. Per equitat, i pensant en els ciutadans de Catalunya, estem segurs que, per part del govern central, hi haurà  una correcció important en la proposta definitiva de sistema de finançament de Catalunya el proper mes d´agost. Des de Cecot ho veiem com un primer pas que s´ha de fer, sense perdre de vista l´objectiu final d’acabar assolint el concert econòmic.