Representants de la Cecot i del Ministeri de Foment fan seguiment de la B-40 a peu d'obra

Representants de la Cecot i del Ministeri de Foment fan seguiment de la B-40 a peu d'obra

Fotografia de la delegació de persones que han fet la visita d'obres a la B40

La trobada d'avui respon al compromís que la Ministra Pastor i el president de la Cecot van adquirir a principis de 2016 de fer un seguiment conjunt i sistemàtic de l'evolució de l'obra de la B-40 en el seu tram entre Abrera i Terrassa.

01/03/17 · Cecot


·         Garrofé: “tal i com vam acordar el ritme d’execució actual compliria amb el termini de tenir el tram operatiu a finals del 2019. Per això hem insistit al director general de carreteres que incrementi o, com a mínim, que mantingui el pressupost de l’obra per aquest any”.

 

·         La Cecot recorda que l'impacte macroeconòmic a Catalunya de la Ronda del Vallès en aquest tram és de 252 milions d'euros. I la seva posada en funcionament suposaria un estalvi de gairebé 24 milions d'euros anuals en l'àmbit de la mobilitat.

 

Fer seguiment del ritme i dels terminis d’obra de la B-40 en el tram Abrera-Terrassa; aquest ha estat l’objectiu de la visita d’obres al túnel que s’està executant en aquest tram i que han dut a terme representants de la junta directiva de la Cecot de la mà del cap d’obres de l’autovia, Ramon Juanola, i altres representants del Ministeri de Foment. Els representants del sector empresarial han pogut corroborar que ja s’ha realitzat el 75% de l’obra i han pogut comprovar personalment, les tasques que els operaris estan desenvolupant en el túnel que és el punt de màxima complexitat del tram.

 

Per David Garrofé, secretari general de la Cecot, “podem constatar que l’obra avança segons el previst i que les solucions tècniques que s’estan plantejant són les adequades”. Amb tot, “hem insistit al director general de carreteres, Jorge Urrecho, que incrementi, o com a mínim que mantingui el pressupost de l’obra per aquest any, que la tingui com a prioritària i que no permeti més endarreriments”.

 

Segons un estudi que ja va fer públic la Cecot el passat més de febrer elaborat per l’Institut Cerdà i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’impacte macroeconòmic del tram de la B-40 entre Abrera i Terrassa acabat suposaria un estalvi de 24M d’euros anuals i una inversió induïda de 240M, milloraria la flexibilitat de les cadenes de proveïment i ampliaria el mercat i la capacitat comercial de les empreses.

 

Les empreses consideren la Ronda del Vallès com un connector i articulador de la mobilitat entre comarques i territoris i no únicament com una infraestructura de pas.  I és per aquesta visió de vertebració del territori que, tenint en compte l’estudi tècnic i els resultats obtinguts, els representants empresarials, municipals, polítics i socials creuen necessària la Creació d’una plataforma d’agents territorials per a l’impuls de la Ronda del Vallès perquè hi ha un ampli consens en la necessitat de finalitzar aquesta infraestructura.

 

“Ara que s’està licitant l’estudi del traçat Terrassa-Granollers des de la plataforma FEM Vallès, de la que la Cecot n’és part activa, ens hem tornat a posar a disposició del cap de la demarcació de carreteres de l’Estat a Catalunya, Lluís Bonet, per desenvolupar el paper d’interlocutor amb el territori i assolir un ampli consens entre els diferents agents perquè la finalització de tota la Ronda del Vallès sigui viable”, confirma Garrofé.

 

La trobada ha tingut lloc fruit del compromís de la Ministra Ana Pastor de dur a terme reunions informatives i de seguiment amb la Cecot per tal que la patronal catalana pugui exposar inquietuds, dubtes i recomanacions als responsables de l’obra.

 

Documents relacionats