L’Autcat demana la igualtat de tractament dels autònoms amb els treballadors del règim general

L’Autcat demana la igualtat de tractament dels autònoms amb els treballadors del règim general

El col•lectiu autònom és molt vulnerable i ha estat un dels més afectats per la destrucció d’ocupació, hem de facilitar eines que el permetin recuperar-se.

02/07/13 · Organització d'autònoms de Catalunya (Autcat)


Àngel Buxó, president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat), considera que els autònoms tenen un tracte discriminatori en relació a les cotitzacions de la Seguretat Social. L’Autcat creu que s’hauria d’aconseguir que la base de cotització mínima sigui la mateixa que en el règim general, això suposaria rebaixar la quota que paguen els autònoms uns 30 € mensuals. Actualment, la base mínima pels autònoms és de 858,6 € i pel règim general és de 753 €.

En relació a la pluriocupació, s’haurien d’equiparar les condicions amb el règim general. En aquests moments, un autònom que cotitza al règim general per la seva base màxima, també ho ha de fer forçosament pel mínim d’autònoms com si es tractés d’un impost, no generant-li cap dret i, només si ho reclama, pot deduir-se un 50% d’aquesta quantitat pagada de més.

L’Autcat també reclama eliminar el topall de cotització màxima de 1.888,8 € pels majors de 48 anys. D’aquesta forma, aquells autònoms que ho desitgessin podrien pagar més,  com la resta de treballadors del règim general.

En quant als drets, s’hauria de reconèixer la Invalidesa Qualificada a partir dels 55 anys, com tenen els cotitzants del règim general. També el dret de jubilació anticipada via el contracte de relleu, ja que permetria el manteniment de molts negocis amb nous emprenedors.

“El col·lectiu autònom és molt vulnerable i ha estat un dels més afectats per la destrucció d’ocupació, l’hem de facilitar eines que el permetin recuperar-se”, conclou el president de l’Autcat.

L’Autcat va ser creada l’any 2004, agrupa al col·lectiu d’autònoms dins la patronal catalana Cecot.  Consta d’uns 900 associats i té com a missió la defensa dels interessos dels autònoms emprenedors. També ofereix serveis d’informació i assessoria específica adreçada a aquest col·lectiu.