Les empresàries Joana i Immaculada Amat rebran el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2017

Les empresàries Joana i Immaculada Amat rebran el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2017

Fotografia de Joana i Immaculada Amat personalitat 2017

L'acte de lliurament de guardons serà el proper dilluns 23 d'octubre, en el marc de la 23a edició del sopar de la Nit de l'Empresari, aquest any sota el lema 'explorant NOUS límits'.

06/10/17 · Cecot


·         Els guardonats de les diferents categories són: Concom, Baraka Club de Viatges, IMC Toys, Lúcid Design Agency, Farggi Menorquina, Eventos con Alma, la Confederació Catalana de la Fusta, el Club Natació Sabadell i les codirectores generals d’Amat Immobiliaris, Joana i Immaculada Amat.

 

Ahir es van reunir a la seu de la patronal catalana Cecot els membres que han composat el Jurat dels Reconeixements 2017 al Progrés Empresarial. Entre els membres del Jurat, presidit per Antoni Abad, cal destacar la participació de Miquel Sàmper, 2n Tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Terrassa. Desenvolupament econòmic, Industria i Ocupació; Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Natàlia Mas, directora general d’Anàlisi Econòmica del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya; Jaume Baró, director de serveis a les empreses de Barcelona Activa; Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya; Xavier Roca, director de l’ESEIAAT – UPC; Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i de Projectes Estratègics de la Universitat Autònoma de Barcelona; Eugènia Bieto, directora general d’ESADE; Antonio Asensio, Executive Education de IESE; Jordi Bruguera, director de la sucursal de Catalunya d’Helvetia Assegurances; Ramon Pastor, vicepresident i director general d’impressió 3D d’HP; Xavier Garcia, director del Centre d’Institucions de Barcelona de CaixaBank; Miquel Soler, director general de Prevint; Carlos Garriga, president de la Federació Empresarial del Metall; Josep Armengol, president de la Fundació Institut Industrial i Comercial; Santi Fontseca, president del Cercle de Joves Empresaris de la patronal Cecot; Cristina Brandner, membre del Club Cecot Internacionalització; Enric Barba, president del Club Cecot d’Innovació i Tecnologia de la patronal Cecot, i representantsde mitjans de comunicació comSalvador Sabrià, Xavier Grau, Sergi Saborit o Ramon Aymerich.

 

De les candidatures presentades, els membres del Jurat van fallar a favor de:

 

Empresa més internacional - promogut per FEM

CONECTIVIDAD Y COMUNICACIONES CONCOM

Cornellà de Llobregat

 

Comerç més dinàmic - patrocinat per Helvetia Seguros

BARAKA CLUB DE VIATGES

Terrassa

Categoria amb el suport de CCAM

 

Reconeixement a la Innovació – patrocinat per HP i promogut pel Club Cecot Innovació i tecnologia

IMC TOYS

Terrassa

 

Millor jove iniciativa empresarial - promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC

LÚCID PRODUCT DESIGN AGENCY

Terrassa

 

3r Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

EVENTOS CON ALMA

Gavà

 

2n Premi Prevint 

FARGGI LA MENORQUINA

Barcelona

Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Prevint qui ha donat la màxima puntuació a Grup Farga en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral.

 

Associació empresarial

CONFEDERACIÓ CATALANA DE LA FUSTA

Barcelona

Categoria fora de concurs.

 

Empresa centenària

CLUB NATACIÓ SABADELL (101 anys)

Sabadell

 

PASQUAL ARNELLA (125 anys)

Castellar del Vallès

 

MINA PÚBLICA D'AIGÜES DE TERRASSA (175 anys)

Terrassa

 

Personalitat

SRA. JOANA AMAT I SRA. IMMACULADA AMAT, empresàries i codirectores d’AMAT IMMOBILIARIS

Categoria fora de concurs.

 

 

La gestió de Joana i Immaculada Amat al capdavant d’AMAT Immobiliaris.

 

Amat és una empresa familiar, nascuda a Sant Just Desvern, formada l’any 1.948 per Joan Amat i dirigida des de 1.952 per Concepció Amigó, vídua d’Amat. L’any 1.990 la direcció va passar a Immaculada i Joana Amat, i l’any 2.010 s’incorpora la 3a generació: Guifré i Martina Homedes Amat, i Nadia Massagué Amat.

 

L’expansió d’Amat ve de la mà de les dones. Des dels orígens, Concepció Amigó i les seves filles Joana i Immaculada són conscients de les dificultats que comporta ser dona en el sector immobiliari, per això decidiren fer una empresa només de dones. A la dècada dels 80, Joana i Immaculada Amat s’incorporen a l’empresa amb una plantilla de 16 dones; s’administren lloguers i comunitats de propietaris, es gestionen pagaments de contribuents i d’arbitris, és agència de la propietat immobiliària, assessoria jurídica i es constitueix com assessoria d’assegurances.

 

L’any 1.990 Amat inaugura l’actual oficina i seu central de Sant Just Desvern. Aquesta dècada dels 90 són temps de grans canvis, Amat amplia plantilla fins a 28 dones, fa proves per crear el primer programa informàtic del mercat per a una Agència Immobiliària i, conscient del món globalitzat, posa en marxa la 1a Galeria Immobiliària d’Europa on connectar-se amb més de 30 agències. Tot està preparat per fer una expansió territorial, es comença a fer assessorament urbanístic, neix el 1er lloc web, i l’any 1.999 Amat inaugura nova oficina a Valldoreix.

 

Els primers anys del nou mil·lenni som un país ric i Amat creix amb prudència, s’amplia plantilla fins a 45 dones, s’inverteix cada vegada més en formació, és la 1a empresa del sector en aconseguir l’ISO l’any 2.000, posa en marxa l’administració de finques online l’any 2.004, neix el 2on lloc web, creix l’àrea comercial i el departament d’obra nova.

Però l’any 2.008 arriba la crisi. Amat decideix no distribuir dividends a fi de tenir més reserves i funcionar amb més autogestió, formació interna, etc., així com mantenir la plantilla, mantenir la inversió en màrqueting i crear el departament de consultoria en inversions. Amat arriba al seu 60è aniversari ampliant l’oficina de Sant Just Desvern, nou logo, 3r lloc web i decideix aplicar la Llei de la Paritat i facilitar la incorporació d’homes a la plantilla.

 

L’any 2010 s’incorpora la 3a generació familiar, Amat inaugura nova oficina a Barcelona i poc després també al centre de Sant Cugat. Ja compta amb una plantilla de 65 persones i ha consolidat les tres àrees de negoci: Patrimonial, Comercial i Consultora.

Aquests darrers anys, s’han creat i consolidat noves marques comercials adreçades al mercat de luxe i xinés, amb nous lloc webs, i incorporació a noves xarxes d’immobiliaris internacionals. S’ha redissenyat processos interns amb facturació digital i migració informàtica al núvol, s’han creat nous departaments fiscal i grans comptes. Avui la plantilla és de 90 professionals compromesos amb el client. Amat te clar que per donar un servei professional d’alta qualitat, s’ha d’invertir en innovació creativa, tecnològica i social.

 

Personalitats que han rebut el Reconeixement Cecot en les edicions anteriors:

 

2016 -  Joan Uriach i Marsal, empresari i president de la Fundació Uriach 1838

2015 – Álex Cruz, president i conseller delegat de Vueling

2014 – Víctor Grifols, president de Grifols, SA

2013 – Enric Crous, director general del Grup Damm

2012 – Josep Maria Serra Farré, president del Grup Catalana Occident

2011 – Mar Raventós, presidenta del Grup Codorníu

2010 – César Alierta, president de Grupo Telefónica

2009 – Salvador Alemany, president d´Abertis Infraestructuras i president del Cercle d’Economia

2008 – Andreu Mas-Colell, catedràtic d’Economia i President de la Barcelona Graduate School of Economics

2007 – Manuel Lao Hernández,president de Nortia Corporation

2006 – Antoni Brufau i Niubó, president executiu de Repsol YPF

2005 – Gabriel Ferraté i Pascual, rector de la Universitat Oberta de Catalunya

2004 - José Manuel Lara Bosch, president del Grupo Planeta

2003 - Joan A. Samaranch, president honorífic del COI

2002 - Manuel Castells, professor de la UOC

2001 - Xavier Sala i Martín, consultor del Fons Monetari Internacional

2000 - Pedro Solbes i Mira, comissari d’Assumptes Monetaris i Econòmics

1999 - Josep Vilarasau i Salat, president de la Caixa de Pensions “La Caixa”

1998 - Eneko Landaburu, director general de Política Regional i Cohesió de la Comissió Europea

1997 - Carles Ferrer i Salat, president i fundador de CEOE

1996 - Joaquim Muns, economista i advocat i col·laborador de la OCDE i del FMI

1995 - Ramon Guinjoan, empresari

 

Els premis es lliuraran en el marc del sopar multitudinari de la Nit de l’Empresari que tindrà lloc el proper dilluns, 23 d’octubre a les 20 h al TNC de Barcelona.

 

Documents relacionats