Orientar 280 persones emprenedores, el compromís de la Cecot i BANC amb el Catalunya Emprèn

Orientar 280 persones emprenedores, el compromís de la Cecot i BANC amb el Catalunya Emprèn

Logo Catalunya Emprèn

La Cecot i la xarxa d'inversors privats BANC estan desenvolupant el Programa de Foment de l'Emprenedoria en el marc del Catalunya Emprèn.

31/03/14 · Cecot


La patronal Cecot i la xarxa d’inversors privats BANC (Business Angels Network Catalunya), entitats de la xarxa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, desenvoluparan durant el 2014 un pla de treball conjunt per fomentar l’esperit emprenedor, promoure la creació de noves empreses, així com ajudar al creixement i la consolidació de les ja existents.

L’objectiu que es marquen aquestes entitats és el d’informar i orientar durant aquest any 2014 un mínim de 280 persones emprenedores i assessorar de manera individual a més de 110 persones emprenedores i empresàries amb un projecte de creació de nova empresa i/o de consolidació. El pla de treball també inclou l’organització de 5 accions formatives que es centraran en els àmbits del pla d’empresa com a eina per analitzar la viabilitat d’un projecte empresarial, i en el de les noves TIC (millorar la presència online i a l’entorn digital, eines i recursos TIC).

El pla de treball, que ja s’està desenvolupant, compta amb el cofinançament de la Generalitat de Catalunya i inclou un ampli conjunt d’accions que van des de la realització de sessions informatives grupals, a sessions d’informació i assessorament individuals i personalitzades sobre:

La importància de fer un pla d’empresa.

Els tràmits i aspectes a tenir en compte en la creació d’empreses.

Acompanyament en la recerca del finançament més adequat a un projecte empresarial (de creació, de consolidació o de la reempresa d’una activitat en funcionament).

Assessorament i foment de les TIC i Xarxes Socials.

Informació i assessorament sobre la segona oportunitat per a persones empresàries que han fet fallida o hagin tancat.

Cursos de formació empresarial i especialitzada en temes de creació i/o consolidació d’empreses.

 

Sobre el servei d’Assessorament per a la creació d’empreses

Des de la patronal Cecot, associació empresarial multisectorial d’àmbit català,  promovem  activitats, iniciatives o idees originals que contribueixen en el progrés  del teixit empresarial. El servei d’assessorament per a la creació d’empreses de la Cecot s’ofereix des de l’any 1995 i s’atenen prop més de dos-cents projectes anualment.

Entre l’oferta de serveis i programes que es desenvolupen destaquen:

1. El programa de Reempresa que ofereix un servei d’assessorament, subvencionat, que estructura el mercat de la compra-venda de negocis amb l’objectiu de donar continuïtat al negoci original i fer-lo créixer evitant realitzar els llargs tràmits de crear una empresa de nou.

2. Programes d’assessorament i acompanyament en la recerca de finançament com el XAF, amb el suport d’ACC1Ó, o el  Programa de suport a la consolidació del Treball Autònom que rep el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquestes actuacions es realitzen amb el suport de :

Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya

Ministerio de Empleo y Seguridad Social

Unió Europea - FSE